”Idol”-vinnare spelar i ”Robin Hood”

Martin Almgren: Broder Tuck är ju lite levnadsglad, som jag

Av: TT

Publicerad:
Från vänster: Patrik Martinsson, Martin Almgren och Joakim Nätterqvist. Patrik Martinsson gör rollen som Prins John, och Joakim Nätterqvist spelar Lille John i "Robin Hood – the musical".
Foto: Emelie_Granqvist
Från vänster: Patrik Martinsson, Martin Almgren och Joakim Nätterqvist. Patrik Martinsson gör rollen som Prins John, och Joakim Nätterqvist spelar Lille John i "Robin Hood – the musical".

NÖJE

Den fredlöse välgöraren Robin Hood ger sig ut på Sverigeturné. I "Robin Hood – the musical" görs en av rollerna av den före detta "Idol"-vinnaren Martin Almgren.

– Så nervös som jag var på audition var jag inte ens på "Idol", säger han.

Senaste gången Martin Almgren spelade någon form av teater var i ettan i skolan, då han var sju år. Sedan dess har han hunnit arbeta som lastbilschaufför, vunnit TV4:s "Idol" och tagit sig till final i Melodifestivalen.

Nu är det åter dags för den 31-årige sångaren från Lindesberg att ikläda sig rollen som någon annan, i den kommande familjemusikalen "Robin Hood – the musical".

Nervösare än i ”Idol”

– När jag fick förfrågan blev jag lite chockad. Men jag vill testa saker som jag inte gjort tidigare inom musik och underhållning, och jag antar att de såg någon potential i mig. Så jag kände att "vad fan, vi kör!".

– Men så nervös som jag var på audition var jag inte ens på "Idol".

TT: Vad är det som lockar med musikalformen?

– Jag gillar konstformen när du får uttrycka dig i ord, och jag går i gång på det rent musikaliskt. De bästa sångarna och sångerskorna vi har finns ju där. Det ska bli roligt att få testa på det själv.

”Levnadsglad som jag”

I musikalen ska han göra rollen som munken Broder Tuck, kumpan till Robin Hood, den fredlöse välgöraren som "tar från de rika och ger till de fattiga" och huserar i 1200-talets Sherwoodskog.

– Broder Tuck är ju lite levnadsglad och tycker att man kan ta saker utifrån vad de är, precis som jag. Sedan har jag skvallrat för några kompisar om att jag ska vara med i "Robin Hood" och de har alla sagt direkt "aha då ska du vara Broder Tuck?". Så något rätt måste de ha gjort i rollsättningen.

Andra som kommer att synas i musikalen är "Arn"-skådespelaren Joakim Nätterqvist och musikalartisten Patrik Martinsson. Robert Dröse står för manus och regi och Anna Norberg producerar.

27 oktober är det premiär på Stockholm Waterfront. Sedan följer en Sverigeturné med avslutning 22 mars 2020.

Publicerad:

LÄS VIDARE