Sara Dawn Finer om att stå på scen med idolen

Foto: JERKER IVARSSON
Sarah Dawn Finer tycker det är stort att äntligen få stå på samma scen som Rennie Mirro och Karl Dyall.
NÖJE

Man skulle kunna tro att hon är stjärnan.

Men för Sarah Dawn Finer, 31, är det stort att nu äntligen stå på samma scen som Rennie Mirro, 40, och Karl Dyall, 46. En är hennes brorsa. Den andra en idol från barndomen.

– När Rennie fick hoppa in i stället för Kalle i musikalen ”Fame”, tyckte jag det var lika stort som om han hade blivit medlem i Backstreet Boys, säger Sarah och skrattar.

Det är över huvud taget mycket skratt när Nöjesbladet träffar trion i repetitionslokalen inför julshowen ”Happy Holidays”, med premiär på Grand Hôtel i Stockholm den 27 november.

Det blir lätt så när man känner varandra så väl som de gör.

Karl och Rennie blev polare för ett tjugotal år sedan, när intresset för street dance tog fart i Sverige.

– Vi var pionjärer, absolut, men det var många, en boom, det var inte en eller två, det var en rörelse, säger Karl.

”Var min koreograf”

– Rennie och jag är halvsyskon, men har vuxit upp ihop som helsyskon, säger Sarah.

De har jobbat ihop, men aldrig stått på scenen tillsammans.

– Rennie var min koreograf när jag tävlade i Melodifestivalen och bidragsproducent när jag var programledare i våras. Nu har vi äntligen hittat ett tillfälle, det är lyxigt att inte komma in i ett färdigt koncept utan göra precis vad vi vill göra. Sjunga massor av bra låtar. Sedan dansas det förstås också, säger Sarah.

Just dansen är hon lite orolig för. Det är inte vilka som helst hon ska dansa ihop med, utan två av landets allra bästa.

– Tänk att du spelar ishockey för allra första gången och då ska göra det ihop med NHL-proffs som Henrik Lundqvist. Så känns det ungefär. Den som gör fel kommer onekligen att vara jag, säger Sarah självkritiskt.

”Blev helt knäckt”

Och så är alltså en av hennes danspartners en stor idol från barndomen.

– Jag såg ”Fame” när jag var elva, blev helt knäckt och idoldyrkade Kalle. Så när Rennie sedan fick hoppa in för honom… på den tiden fanns det inte så många musikalscener, de var lika stora som popstjärnor i dag. Tjejerna stod utanför och skrek.

Föreställningen innehåller sång, dans och sketcher och de backas upp av ett band under ledning av Sebastian Robertsson.

Han har två Eurovision-segrar i rad

Rennie Mirro om…

…första numret de valde ut:

– ”Mr Bojangles”. Kalle och jag ville dansa den, Sarah ville sjunga den. Och så är den inte med i min och Kalles show ”From Sammy with love”, en hyllning till Sammy Davis Jr som vi kör parallellt på Stockholms Stadsteater.

… nästa jobb, som bidragsproducent i Melodifestivalen:

– Jag har hand om alla 32 numren. Så många på samma scen, det gäller att hitta uttryck som ser någorlunda varierat ut. Men jag har ju vunnit två år i rad. Först gjorde jag Azerbajdzjans vinnarlåt, sedan Loreens.

Karl Dyall om…

… varför han inte är avundsjuk på det jobbet:

– Jag jobbar mer med experimentella grejer, där man kan skjuta lite från höften. Rennie måste ju förädla dessa nummer, oavsett om han tycker om musiken eller inte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen