Måns Zelmerlöw leder brittiska schlagern

”Jag tror att det kommer att bli en svinbra show”

Av: Jonas Sverin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

I kväll är Måns Zelmerlöw, 31, programledare för den brittiska uttagningen till Eurovision.

BBC vill göra programmet lika populärt som i Sverige.

– Jag tror att det kommer att bli en svinbra show, säger han till Nöjesbladet.

Vi träffas på My Hotel i Brighton. I släptåg har Måns Zelmerlöw med sig Edward af Sillén som har skrivit manus till showen. Det är så klart ett prestigefyllt uppdrag. Men är det bra betalt också?

– Absolut inte, säger Måns Zelmerlöw och skrattar.

– Jag får egentligen inte prata om det, men man får inte direkt en resa till Afrika för pengarna...

Tidigare under dagen har Måns Zelmerlöw faktiskt flugit in till England från södra Afrika. Tillsammans med sin brittiska fästmö Ciara Janson, 30, åkte han runt i fem länder för att fira sin mamma som nyligen fyllde 65 år.

– Vi hade en grym resa. Men jag är inte van vid att vara ledig så länge. Det var skönt att komma hit i morse och börja repa direkt.

Paret väntar barn

Innan jul avslöjade paret att de väntar barn till sommaren. Sedan tidigare har Ciara Janson sonen Archie, 3 år. Han bor hos dem på halvtid i ett hus strax utanför London. Måns Zelmerlöw säger att de har en nära relation och att även kontakten med Archies pappa är bra.

– Det känns jättebra att bli pappa. Archie är lika taggad som jag. Jag tror att han kommer bli en riktigt bra storebrorsa.

Förra sommaren friade Måns Zelmerlöw i Kroatien. På grund av graviditeten har bröllopet dock skjutits på framtiden. Varken datum eller plats är bestämt. Men Zelmerlöw säger att det förmodligen inte kommer äga rum i vare sig Sverige eller England, utan på ”neutral mark”.

Anklagas för låtstöld

Allt är inte bara positiva nyheter för den populära artisten. I förra veckan anklagades han av Andreas Kleerup för låtstöld. Stjärnproducenten tyckte att hans låt ”Longing for lullabies” var väldigt lik Måns Zelmerlöws låt ”Run for your life”.

– Det är jättetråkigt om Kleerup tycker att det är låtstöld. Men jag kan inte höra det. Det är inte ens något jag tycker är i närheten, säger Måns Zelmerlöw.

Senare under kvällen ska han kolla på första deltävlingen av svenska Melodifestivalen i efterhand. Även om han inte har hört ett enda av årets bidrag har Måns Zelmerlöw ändå en klar favorit.

– Jag tror på Mariette. Om hon har en bra låt i år igen är det hennes tur. Hon är vansinnigt bra.

Publicerad:

LÄS VIDARE