Wyclef och schlagerdamer bjöd på show

NÖJE

Publikrekord för Allsång på Skansen

1 av 2
Wyclef lånade Lasses kavaj och försökte med hjälp av Bettan sjunga med i "Stockholm i mitt hjärta".

Skansen badade i sol.

Artisterna var av absoluta toppklass.

Då sattes nytt publikrekord för ”Allsång på Skansen”.

Årets tredje allsången bjöd på allt man kan kräva. Rekordpublik, kanonväder och både svenska och internationella toppnamn.

Hiphop-stjärnan Wyclef Jean, Pablo Cepeda (som gjorde Adrenaline tillsammans med Mendez under Melodifestivalen), musikalstjärnan Helen Sjöholm och schlagergänget med Elisabeth Andreassen, Kikki Danielsson och Lotta Engberg fick Skansen att ladda med fördubblad vaktstyrka, en specialbyggd ”vallgrav” och förstärkta kravallstaket.

Och visst fanns det anledning. För kvällen bjöd på publikrekord för ”Allsång på Skansen”. Under dagen har ungefär 27 500 betalande besökt Skansen – och arrangörerna tror att hela 15 000 av dem kom för kvällens stjärnparad.

Förra året var der Ricky Martin

För ett år sedan var det latinosstjärnan Ricky Martin som skapade hysteri och lockade storpublik till Sollidenscenen. I år var det tidigare Fugees-medlemmen Wyclef Jeans tur. Han kom med eget band och sina ”Two wrong’s” och ”What a night”.

Men han inledde med en liten bonus och framförde ”Teddybjörnen Fredriksson” tillsammans med en liten flicka.

Men redan när schlagergänget Bettan Andreassen, Kikki Danielsson och Lotta Engberg körde sitt schlagermedley steg temperaturen betydligt på Skansen.

Mattias Lundell, Björn Solfors