Vacker bränna som håller länge

NÖJE

Det är nyttigt att få lite färg på sommaren. I lagom mängd.

Men du måste vara snäll mot huden och vårda solbrännan.

Hälsa tipsar om hur du får en vacker och sund solkysst hud.

Foto: lite smörj får färgen att hålla längre.

Sola lite i taget så att huden får vänja sig vid solen. Använd en solskyddskräm som passar din hudtyp och ålder. Ju känsligare hud du har, desto högre solskyddsfaktor ska du välja.

Snabbverkande brun-utan-sol är inte fel. Det är ett ofarligt sätt att bli just så brun du vill vara utan att behöva vistas i solen. Men tänk på att de flesta brun-utan-sol-produkter inte innehåller solskydd.

Smörj – och håll färgen länge

Torr hud är aldrig snyggt. Den flagnar fort och det gör att färgen försvinner och huden blir grådaskig. Fukt behövs. Smörj, smörj. Och du kommer att märka hur din hud riktigt slurpar i sig den fuktrika krämen.

En del tror att solbrännan försvinner av en peeling. Så är det inte. Däremot tar peelingen bort döda hudceller och gör huden ren och klar, slät och smidig. Och du får igång blodcirkulationen.

Hur intensifierar du den solbränna du redan har? Det finns krämer som vårdar huden efter solexponering, samtidigt som den hjälper till att bibehålla den solbruna tonen. Brun-utan-sol ger det översta hudlagret lite extra färg och förlänger därmed solbrännan.

Om du bränt dig:

7 steg till vacker solbränna

Anita Adolfsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode