Lill Lindfors i rån- drama på Rivieran

NÖJE

"Det kändes obehagligt"

Lill Lindfors hörde sin väninnans skrik. I nästa sekund försvann de fyra rånarna i sina bilar.

- Det var så obehagligt, säger Lill Lindfors.

Foto: Hotades utanför kyrkan Lill Lindfors väninna rånades utanför Svenska kyrkan i Cagnes-sur-Mer. Nu känner sig inte Lindfors säker på franska Rivieran. ”Man kan inte stanna vid rödljus på nätter utan att låsa bildörrarna”, säger hon.

Det var mitt på blanka dagen. Lill Lindfors, 65, och hennes väninna var på väg till Svenska kyrkan i Cagnes–sur–Mer på franska Rivieran för att uppträda. Plötsligt hörde hon sin väninna skrika.

Hotades med slagträ

– Hon skulle just parkera bilen då hon blev rånad. Allt gick så snabbt. En man med neddragen luva över ansiktet ryckte till sig hennes väska, säger Lill Lindfors, som inte vill göra en stor sak av händelsen.

Rånarna var fyra stycken, varav två satt och väntade i varsin bil. Den tredje kumpanen stod en bit bort med ett basebollträ i handen.

– Trots att ingen blev skadad var situationen så obehaglig. Rånet kändes planerat. Jag tror att de hade följt efter oss eftersom vi hade en svensk bil.

När de insåg vad som hade hänt hade rånarna redan hunnit lämna platsen i två bilar.

Lill har flera vänner som har blivit bestulna på liknande sätt på Rivieran.

Kom precis hem

–Kriminaliteten där har ökat på sistone, man ska aldrig bära dyrbara smycken.

Lill Lindfors är nyligen hemkommen från franska Rivieran där hon uppträtt och hälsat på vänner. Rånardramat inträffade vid ett av hennes tidigare besök.

Helena Trus