Så tycker barnpanelen om årets julkalender

Stina, 8: ”Man blev lite nervös”

avLouise Åström

NÖJE

En rolig väckarklocka, en spännande story och lite nervositet.

Aftonbladets barnpanel har provtittat och betygsatt de två första avsnitten av årets julkalender ”Jakten på tidskristallen”.

– Jag tycker att det var väldigt spännande, säger Victor Rundberg, 10.

1 av 4 | Foto: SVT

Årets julkalender ”Jakten på tidskristallen” är sci-fi inspirerad och handlar om barnen Max, Lima och Asrin som blir antagna till internatskolan framtidsakadmien. Onda krafter planerar att stanna tiden bara en dag innan julafton och nu måste barnen ta sig till universums mitt för att stoppa det hela.

Lagom till premiären har Aftonbladets barnpanel fått se de två första avsnitten av årets julkalender för att tycka till och sätta betyg.

Och det är en nöjd skara som uttalar sig efter en buffé av pepparkakor, juleskum och julmust.

– Jag tycker att det var väldigt spännande. Det var mysko. Men jag vill inte avslöja för mycket för de som ska titta, säger Victor Rundberg, 10.

– Jag tycker också att det var spännande och man blev lite nervös. Men varför måste det just handla om rymden? Men det kanske är för att rymden är ju det mest spännande man kan komma på, säger Stina Rundberg, 8.

”En tomte som skrek”

Även Justus Sjökvist, 10, tycker att de två första avsnitten var spännande. Men han vill ha mer bakgrundshistoria kring de tre barnen.

– Plötsligt åker de till en skola men man fattar inte riktigt vad som händer i början. Man fattar bara att det är några barn. Jag vill veta vilka de är egentligen. De borde ha lite bättre story men man får nog veta lite mer om dem senare, säger han.

Ett tomteväckarklockan fångade flera av paneldeltagarnas uppmärksamhet.

– Hon med glasögon, hennes väckarklocka var en tomte som skrek ”aah”. Det var roligt, säger Cornelia Sjökvist, 7.

– Tomten var bra, säger Dina Sjökvist, 3.

Julkalendern har som vanligt premiär den första december på SVT1.

Foto: Peter Wixtröm
Nöjesbladets barnpanel, från vänster Victor Rundberg, Justus Sjökvist, Stina Rundberg, Dina Sjökvist och Cornelia Sjökvist.L
De klassiska julkalendrarna vi minns 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM