Loulou Lamottes nya liv – 50 kilo lättare!

NÖJE

Livet leker för den nyopererade "Idol"-profilen: ”Jag flörtar som en galning!”

Foto: MIA CARLSSON
”Målet är att gå ner till ungefär 80 kilo, ­sedan får det fan räcka”, säger Loulou.
Foto: Foto: MIA CARLSSON, KARIN TÖRNBLOM
Före - och efter. ”När jag tittar på gamla foton blir jag chockad över hur tjock jag var. Jag önskar att bilderna på Google skulle försvinna när jag knäppte med fingrarna”, säger Loulou och skrattar. ”De som känner mig drar fortfarande efter andan varje gång vi ses. De tycker att jag försvinner!”, säger hon.

När Loulou Lamotte, 28, medverkade i ”Idol” förra året ­haglade gliringarna om hennes övervikt på nätforumen. Uppväxt på restaurang, och med en stor förkärlek till mat, var det inte svårt att lägga på extra kilon.

– När jag var som störst hade jag konstant ont i ryggen och svettades som en gris för minsta lilla. Till slut kände jag att ”nu jäklar är det dags att göra något åt ­saken!”. Det hade med hälsan att göra, inte utseendet, säger hon.

Sångerskan hade funderat på att genomföra en gastric bypass-operation i fem år innan hon fick en tid inbokad i maj i år. Ingreppet blev startskottet till ett, nytt hälsosamt liv – fritt från socker men späckat av långpromenader. Och resultatet är påtagligt: Loulou har rasat från 150 till 100 kilo.

– Målet är att gå ner till ungefär 80 kilo. Sedan får det fan räcka, jag vägrar att gå ner mer än så. Jag vill ha former, säger hon.

Nybliven singel

Förutom att Loulou jobbar med ett album som släpps nästa år, är hon nybliven singel sedan tre månader.

– Jag måste få fokusera på mig själv ett tag innan jag ­satsar på någon annan, ­säger hon.

Sådant som tidigare ­varit otänkbart för Loulou hör nu till hennes vardagssysslor. Gå ut i klackskor, promenera till studion – och flörta med killar.

– Tidigare skulle jag ­inte ens ha tänkt tanken att det var mig killarna kollade in, jag var undermedvetet hämmad. Nu flörtar jag som en galning. Jag har ett spännande liv, och ingenting stoppar mig. Det är gött!

Frida Hübenette Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!