”Jag är rädd att missa för mycket”

NÖJE

Nu kommer familjen först för The Killers-sångaren Brandon Flowers

Foto: Ronnie Vannucci Jr, Dave Keuning, Brandon Flowers och Mark Stoermer i The Killers är på turné – men nu väntar en paus. ”Förhoppningsvis kommer vi tillbaka i bandet med ny inspiration och blir starkare och bättre på allt” säger sångaren Brandon Flowers.

HULTSFRED. Missade du The Killers på Hultsfred i natt?

Då lär det dröja tills nästa chans. Sångaren Brandon ska nämligen snart bli pappa för andra gången – och planerar en paus för bandet.

– Nu när jag ska ha två pojkar är jag rädd att missa för mycket, säger han till Nöjesbladet.

Redan med sina tre första plattor ”Hot Fuss” (2004), ”Sam’s Town” (2006) och b-sidorna och samlingen ”Sawdust” (2007) så har Las Vegas-bandet The Killers enligt officiella siffror sålt fantastiska 12 miljoner skivor.

Med den senaste plattan ”Day & Age” så luktar de nu också monster som Coldplay och U2 i baken. Inte illa för ett band som bara funnits i sju år.

Inga privatflyg

– Jag tror inte vi fattar själva vad det är som har hänt. Samtidigt vill vi bara spela stora shower och se världen, så vi försöker hålla det enkelt. Inga privatflyg och säkerhetsvakter än, säger Brandon Flowers och skrattar.

I år har också listor världen över dominerats av deras egna blandning av indie, disko och rock. Superhitten ”Human” har hörts överallt.

Brandon berättar hur låten kom till:

– Jag försöker skriva medan vi turnerar, det håller en på tå. Låten var väldigt enkel i början, men Stuart (efternamn Price - och Killers producent sedan länge) tog den verkligen till tvåtusentalet. Kompet är väldigt klassiskt, du kan spela den på en gitarr och det blir Neil Young. Jag är mycket stolt över den låten.

Svårt att vara borta

Samtidigt är det mycket som förändras i superstjärnans liv just nu. Han har redan en son och snart väntas tillökning i familjen Flowers igen.

– Att få familj har förändrat mig, vi jobbar mindre nu och det är svårt att vara borta så mycket. Nu när jag snart ska ha två pojkar i familjen så vill jag inte missa för mycket.

Så det är dags för The Killers att ta ett break efter den här turnén?

– Ja, vara med familjen. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka i bandet med ny inspiration och blir starkare och bättre på allt.

Semestern får dock vänta tills februari – då den här turnén avslutas. Men trots att ledigheten verkar efterlängtad så har Brandon redan en rad idéer för hur nästa Killers-platta ska låta.

– Vi kommer ändra en del. Vi har pratat om att sätta ihop ett team att jobba med. Jag tycker vi har en rock’n’roll-edge inom oss också som vi ännu inte fångat på skiva, säger Brandon.