Till och med Palm har hetare fans

1 av 2
NÖJE

Medan Italiens premiärminister Silvio Berlusconi sägs ha gruppsex med lyxprostituerade sitter Britney Spears tjugo timmar i sträck på Grand Hôtel i Stockholm.

Utanför hotellets entré är det stort polispådrag och avspärrat. En polishelikopter vakar uppe bland de gråa molnen, på marken kryllar det av poliser. Och koreaner.

Sydkoreas president Lee Myung-bak i Sverige är här tillsammans med en tung näringslivsdelegation. Han ska bland annat träffa utrikesminister Carl Bildt.

När en timme har gått och presidenten och hans gigantiska entourage är på väg på ett seminarium finns bara spåren av polisens avklippta vit- och blårandiga avspärrningstejp kvar på marken. Och Aftonbladet, Expressen, ett fåtal frilansare och fans.

Så mycket bryr sig svenskarna om att Britney Spears är här.

Hysterin, självmorden, sorgen efter Michael Jacksons död vittnar om att hardcorefansen fortfarande existerar. Men inte här i dag. Till och med lille Johan Palm hade skapat mer hysteri.

Men det kanske är lika bra, med tanke på Spears rädsla för kidnappningshot.

Efter tre timmar går jag runt till hotellets baksida där en svart bil, med Britneys två söner Sean Preston och Jayden James i baksätet, precis har lämnat. De kördes till ett annat hotell, där enligt våra teorier Kevin Federline gömmer sig.

Efter missbruken och sammanbrotten är det aningen underligt att tänka på henne som tvåbarnsmamma och att hon precis som Michael Jackson drivs ut på en turné med 60 spelningar.

Var hittar hon kraft? Finns det kraft?

Mina tankar går till hennes två söner som förmodligen inte förstår att deras mamma är en världsstjärna. Att deras liv aldrig kan bli ”normala”.

I väntans tider läser jag om Aftonbladets tips – hur man kan ta tag i sina tio ovanor. Typ ta cykeln i stället för bilen, espresso i stället för latten, fullkornsbröd i stället för vitt, och så vidare. Självklara saker.

Jag har ett säkrare hälsotips.

Att stå upp i flera timmar, stirra mot en och samma dörr, utan mat, utanför Grand Hôtel och vänta på en världsstjärna. Som aldrig kommer.