”Magiskt att få jobba ihop”

NÖJE

Polarna Jesper Salén och Andreas Wilson återförenade igen på scen

1 av 3 | Foto: Andreas Wilson och Jesper Salén spelar i ”Life of Bellman” på Ulriksdals slottspark till och med 14 augusti. I kväll sänds ”Ondskan” på TV4.

De klickade vid inspelningen av succéfilmen ”Ondskan”.

Nu återförenas bästa kompisarna Jesper Salén och Andreas Wilson i rockmusikalen ”Life of Bellman”.

– Det känns magiskt, säger Jesper Salén.

Humorn förde dem samman vid inspelningen av ”Ondskan”. Då hade Jesper Salén en elvaårig skådespelarkarriär i ryggen. Andreas Wilson var ännu ett okänt namn.

Spola bandet till 2009. Inget är sig likt förutom den orubbliga vänskapen.

Jesper Salén, 30, pluggar till läkare och Andreas Wilson, 28, har hunnit samla på sig såväl filmroller som internationella tidningsomslag.

– Jag insåg att det fanns mer i livet än teater. Det är läkarbanan jag vill satsa på och inget ska få stoppa mig, säger Jesper Salén.

Spelar kung och prins

Men under några veckor i sommar sammanstrålar de i Ulriksdals slottspark som rivaliserande kungabröder i nyskrivna rockmusikalen ”Life of Bellman”.

Musikalen visar hur Bellman och hans band erövrar 1700-talets Stockholm med sin rockmusik. Sansade kronprins Gustav, spelad av Salén, dras snabbt in i dekadensen trots hovets och prins Karls vilda protester.

– Det finns något väldigt tilltalande med att gestalta ondskefulle prins Karl. Jag har längtat efter att spela skurk, säger Andreas Wilson.

Träffas ofta

Rivaliteten mellan kungabröderna Gustav och Karl kunde inte vara mer olik verkligheten. I bästa fall träffas kompisarna några gånger i veckan. I sämsta fall hörs de på telefon. Den intensiva kontakten har gjort dem tajtare än ett ålskinn.

När musikalsommaren övergår i höst går Jesper Salén tillbaka till sina studier medan Andreas Wilson jobbar vidare med nya ännu hemliga filmprojekt.

Förknippas med Ponti

Men trots nya musikal- och filmroller förknippas Andreas Wilson främst med karaktären Erik Ponti i ”Ondskan”. Vissa dagar känns det tröttsamt.

– Jag blir nästan chockad när folk vill prata om någon av mina andra roller. Samtidigt är jag väldigt tacksam för ”Ondskan”. Filmen blev mitt genombrott och jag lärde ju känna Jesper. Han var mitt största stöd under inspelningen.

Lotta Glimstedt