Pernilla Wahlgren vann årets scenshow på Barncancergalan

Barncancergalan – det svenska humorpriset

Av: Benjamin Andrée, Edit Lindblad

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla Wahlgren vann årets scenshow för sin föreställning ’Kort, glad och tacksam’ på ”Barncancergalan – det svenska humorpriset”.

– Det känns helt fantastiskt, och vilken bonus att få göra en show tillsammans med sina bästa vänner, säger Pernilla Wahlgren till Nöjesbladet.

I augusti vann Pernilla Wahlgren, 50, två stycken Kristallen-statyetter för sin realityshow ”Wahlgrens värld”.

Under måndagens Barncancergala fick hon ytterligare ett pris, denna gång för sin hyllade och kritikerrosade show ”Kort, glad och tacksam”.

– Vi är lite tagna av hela situationen. Dels galan och de livsöden vi får ta del av och sedan ett pris på det, säger Pernilla Wahlgren och fortsätter:

– Det är också extra kul att få ett pris för en föreställning som är aktuell. I vanliga fall så är showen nedlagd när man får ett pris. Nu får vi åka ut och göra showen med det här fina priset i ryggen.

Showen ”Kort, glad och tacksam” har nypremiär på turné den 5 oktober.

– Det känns helt fantastiskt att få dra igång igen. Vilket år vi har haft. Jag skulle verkligen vilja tacka mina vänner i ensemblen. Tänk att få göra det här med sina allra bästa vänner. Det hade inte gått utan dem.

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Barncancer-galan 2018. På bilden: Årets scenshow: Ola Forssmed, Kim Sulocki, Pernilla Wahlgren och Hanna Hedlund - Kort, glad och tacksam Fotograf: Magnus Sandberg
Publicerad:

LÄS VIDARE