Kjell Bergqvists whisky-firande med statsministern: ”Han var lättad”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kjell Bergqvists valvaka skiljde sig från de flesta andras.

Han hängde med finansministern Magdalena Andersson på förmiddagen och firade med statsministern på Löfvens favoritkrog Hubertus på natten.

– Jag är skitstolt över detta. En jävla snorunge från förorten, säger Bergqvist i torsdagens ”Breaking news med Filip och Fredrik”.

På initiativ av Kjell Bergqvist, 65, skrev hundratals folkkära personer under ett upprop mot Sverigedemokraterna inför valet. Hans engagemang nådde ända upp på regeringsnivå.

I torsdagens avsnitt av ”Breaking news med Filip och Fredrik” berättar han om sin annorlunda valvaka.

– Jag har ju hållit på med den här ”Vad som helst, med aldrig SD” i några veckor och min valdagsmorgon började med att de ringde och från finansdepartementet och frågade ”är du hemma? Kan Magdalena Andersson komma förbi och tacka för det du har gjort?” Vi satt närmare en timme på en parkbänk i Hammarby Sjöstad och snackade med Säpo-gänget runt omkring, säger Kjell Bergqvist i programmet.

Löfven bjöd på whisky

Den rafflande valrysaren avrundade han på en restaurang vid Centralbadet – och blev bjuden på en whisky av självaste statsministern. Restaurangen i fråga är Stefan Löfvens favoritkrog, flikar Filip Hammar in.

– Det slutade med att Calle Kjellgren och jag, skådespelare och regissör som var med och drog igång det här, Löfven och Löfvens fru Ulla satt säkert en timme på natten och snackade. Inte så mycket politik, vi snackade sommarstugor och semestrar, kompisar och fotboll.

Kjell Bergqvist hade suttit på restaurangen ett tag, när Stefan och Ulla Löfven dök upp framåt tretiden på natten efter att ha medverkat vid Socialdemokraternas egna valvaka på Färgfabriken i Stockholm.

– Han var jättepigg. Han var oppåt. Jag tror att många var lättade över att det hade kunnat gå så jävla mycket mer illa det här valet.

Programledarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar konstaterar att det inte är vem som helst som får hänga med finansministern eller statsministern på samma sätt som Kjell Bergqvist.

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Kjell Bergqvist i ”Breaking news”.

Bergqvist: ”Är skitstolt”

– Jag är skitstolt över detta, konstaterar Bergqvist.

– En jävla snorunge från förorten från Högdalen sitter på valnatten med Löfven och tillbringar förmiddagen med finansministern. Det är helt fantastiskt, tycker jag.

Och kanske har Kjell Bergqvist, som även engagerar sig för hemlösa och öppnat gratis simskola i Thailand, fått blodad tand för politiken.

– Jag kanske ger mig in i politiken, det vet jag fan inte. Grejen med den här gruppen är att vi kommer fortsätta. Dels känner jag att jag har ett ansvar för de som är med. Det är jättemånga som har skrivit och tackat, förklarar han i programmet.

”Breaking news med Filip och Fredrik” sänds måndagar till torsdag klockan 22.00 på Kanal 5 och DPlay.se

Tre händelser i Kanal 5 som skapade rubriker 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM