"Jag hatar att vara mager"

Publicerad:
Uppdaterad:

Kate Winslet om första filmen efter förlossningen

BERLIN

Nej. Kate Winslet tänker inte banta.

- Jag ammar, det skulle inte vara bra för min dotter. Då får hon inte tillräckligt med näring. Och min man skulle inte gilla mig om jag inte hade min mage och mina valkar.

heta känslor Kate Winslet och Geoffry Rush i nya filmen "Quills". Kate spelar en tvätterska som smugglar ut erotiska texter åt markis De Sade.
Foto: BERLINALE/AP
heta känslor Kate Winslet och Geoffry Rush i nya filmen "Quills". Kate spelar en tvätterska som smugglar ut erotiska texter åt markis De Sade.

Vi träffar Kate Winslet för att prata om "Quills", där hon spelar en tvätterska som smugglar ut manus från inspärrade markis De Sade och ser till att hans erotiska berättelser blir publicerade.

Ännu ett modigt rollval från skådespelerskan som blev världsberömd genom "Titanic". Men nu har en engelsk tidning skrivit att hon ska banta och hon vill säga att"

- Det är bullshit. Vad jag sa var att jag skulle komma i form och hamna på samma vikt som innan jag blev gravid. Jag gick upp 20 kilo. Jag kan inte filma om jag har en mage som hänger ner till knäna. Men jag har ingen som helst önskan att bli smal.

- Nu väger jag samma som innan jag väntade barn, och ändå säger min man Jim "var är den där magen jag älskar, var är alla guppen?".

- Jag hatar mig själv när jag är mager. Det är fucking tråkigt.

Dottern Mia är med i Berlin.

Sover inte på nätterna

- Hon är fantastiskt. Hon är en våg, inte för att jag tror på stjärntecken, men jag är också en våg och jag är social och gillar folk.

Hon är likadan, hon är nyfiken på ansikten och nya människor. Och när dom är så små är det lätt att ta med dom.

- Mia vaknar mitt i natten hela tiden, men det är ändå underbart.

Efter "Titanic" ville Kate Winslet slippa trycket på publisuccéer och tog roller i "Hideous kinky" och "Holy smoke".

Jobbade med Mick Jagger

- Jag är väldigt stolt över "Titanic" och kan fortfarande inte fatta att jag fick rollen. När jag semestrade i Indien kom det fram en nästan blind man vid foten av Himalaya och kände igen mig. Filmen har betytt mycket för många.

Efter "Quills" får vi se henne i "Enigma", producerad av Mick Jagger.

- Han var underbar. Han gick omkring i gummistövlar och pysslade om alla och frågade om man ville ha te. Mick Jagger! han var en perfekt filmproducent.

Och är du modig?

- Jag är inte modig som mig själv, det tror jag inte. Men jag försöker vara modig i mitt jobb, som skådespelerska. Jag vill inte göra det folk förväntar sig.

- Jag är rätt stolt över mina små yrkesskador. Jag har ärr på knäna efter däcket på "Titanic", Jag bröt tummen på "Svarta änglar", jag har många märken efter olika filmer. Men det är på insidan det räknas. Skådespeleri är det mest jävla skrämmande man kan göra, så man måste vara modig.

Jens Peterson, Berlin

Publicerad: