”Teletubbies”-stjärnan död – blev 52 år

1 av 4

avJakob Meijer

NÖJE

Simon Shelton Barnes, känd som ”Tinky Winky” i ”Teletubbies”, är död, rapporterar The Independent.

Han blev 52 år.

”Jag brukade alltid skämmas som barn över att han var dansare och skådespelare, men nu kan jag inte vara mer stolt”, skriver Barnes son på Facebook.

Simon Shelton Barnes, utbildad ballettdansör och koreograf, axlade rollen som ”Tinky Winky” i den omåttligt populära BBC-barnserien ”Teletubbies”.

”Tinky Winky”, den lila teletubbien med handväska, skapade tittarstorm i Storbritannien. Arga föräldrar menade att karaktären spred oönskad hbtq-propaganda.

Till en början var Barnes, som tog över rollen efter skådespelaren Dave Thompson, tveksam till jobbet, men snart kom han att uppskatta sin roll. Han har i tidigare intervjuer kallat ”Teletubbies” för tv:s svar på Beatles och Take That.

Sonen: ”Den snällaste man jag kände”

Simon Shelton Barnes lämnar efter sig tre barn. Sonen Henry skriver i ett känslosamt Facebookinlägg om sin pappa.

”Jag förlorade min älskade pappa i onsdags, han var den snällaste och trevligaste man jag kände och jag älskade honom mer än något annat”, skriver han.

”Jag brukade skämmas för att han var dansare och skådespelare men nu kan jag inte vara mer stolt. Han är på en bättre plats nu och jag vet att han inte vill att jag ska vara ledsen.”

Begravningen kommer att äga rum den 7 februari. Enligt The Independent har gästerna blivit ombedda att bära ”starka färger”.

Barnes dog bara dagarna efter att han fyllt 52 år.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13