Oscarsakademien gör om reglerna – efter Weinstein

Gör det lättare att anmäla olämpligt beteende

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP TT NYHETSBYR N
Harwey Weinstein.
NÖJE

Oscarsakademien fick panik när anklagelserna mot Harvey Weinstein rullades upp.

Nu gör organisationen det lättare för medlemmar att anmäla olämpligt beteende, skriver Vanity Fair.

De nya reglerna klubbades igenom på Oscarsakademiens styrelsemöte i går eftermiddag. Det meddelar ordförande Dawn Hudson i ett utskick till medlemmarna.

– Sedan omfattningen var det här problemen kom ut i ljuset har våra styrelsemedlemmar och vår personal, ledda av ordföranden David Rubin, tillbringat otaliga timmar med att prata med experter, samla information och överväga olika alternativ, skriver hon i mejlet.

Inför nya rutiner

Akademien har tagit ett fram ett nytt formulär för att medlemmar lättare ska kunna larma styrelsen om olämpligt beteende inom organisatonen.

– Akadamiens mål är inte att vara ett undersökande organ, men snarare att försäkra sig om att när ett klagomål görs, kommer det att gå igenom att en rättvis och metodisk process, skriver Dawn Hudson.

Sparkade Weinstein

Filmbolagsmogulen Harvey Weinstein blev utsparkad från Oscarsakademien när fler och fler kvinnor gick ut och anklagade honom för sexuella övergrepp.

När många fler manliga branschstjärnor anklagades visste akademien inte hur de skulle hantera krisen.

– Harvey öppnade dammluckorna. Nu drunknar akademin i skit. Den vet inte vad som träffat den, sa en medlem till New York Post tidigare i år.

Hollywoodmännen som anklagats i #metoo 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM