Sven Melander

Sven Melanders krav inför ”Stjärnorna på slottet”

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Sven Melander, 70, är klar för årets säsong av ”Stjärnorna på slottet”.

Men innan han tackade ja ville han veta vilka han skulle dela slottet med.

– Kanske skulle det visa sig vara en skitjävel som man inte alls vill prata med, säger han till Nöjesbladet.

SVT har avslöjat årets deltagare i ”Stjärnorna på slottet”. En av deltagarna är komikern och skådespelaren Sven Melander. För Nöjesbladet berättar han att det var första gången han fick frågan.

– Jag tycker det är ett väldigt intressant program, stundtals i alla fall, med människor som man är intresserad av, säger Sven Melander.

Han förklarar att han gillar formatet och samtalsformen där deltagarna utbyter erfarenheter.

Men skådespelaren tackade inte ja direkt.

– Är det ett sällskap måste det vara människor som man kan tycka är intressanta. Kanske skulle det visa sig vara en skitjävel som man inte alls vill prata med. Nej, då vill jag inte vara med i samma program, säger Sven Melander och skrattar.

Han fick först se listan på årets deltagare innan han sa ja. Och Melander är nöjd med årets startfält.

Vad är det som gör dem intressanta?

– Framförallt för att jag inte träffat dem, att jag inte något en relation med dem innan och att jag inte jobbat med någon av dem. Ofta är det så i den här branschen att man stött ihop i ett projekt eller något program, säger han.

– Kajsa Ernst tror jag att jag har har träffat och möjligtvis har jag stött ihop med Lena Söderblom, men de andra har jag absolut ingen som helst relation till på det sättet.

Sven Melander ser framemot sommarens inspelningar där han hoppas på roliga samtal, god mat – och även att han kanske hittar några nya vänner.

Vad han kommer göra på sin dag har han ännu inte funderat på. Men Melander, som har en journalistbakgrund, vill gärna göra något som distraherar.

– Att man gör någonting är ofta en distraktion för att kunna lösgöra samtal. Jag gjorde ett tv-program för många, många år sen där jag intervjuade folk när när vi åkte skridskor i Kungsträdgården. Det blev väldigt intressanta samtal när folk måste koncentrera sig på en annan sak.

Om sjukdomen: ”Blir inga fysiska aktiviteter”

Tidigare år berättade Sven Melander att han drabbats av cancer. Just nu genomgår han en cellgiftsbehandling.

– Det går alldeles utmärkt. Det är ju ingen rolig behandling. Det har flera biverkningar. Stundtals är man ganska sänkt men annars mår jag väldigt bra. Behandlingen går helt enligt planerna. Jag har två behandlingar kvar.

Inför sommarens inspelning ska han vara färdigbehandlad.

– Ja, det är väl lite det som är mitt bekymmer. Eller bekymmer? Men jag funderar på hur pass mycket jag har återhämtat mig tills vi spelar in.

Några fysiska aktiviteter på Melanders dag är inget som de andra slottsgästerna ska vänta sig.

– Jag skulle gissa att att min dag inte kommer bestå av ett styrketräningspass och hinderbana. Det kan jag garantera att det inte blir. Jag kan sträcka mig till att om det ska vara något fysiskt så kommer vi sitta i varsin eka och meta efter abborre. Där tror jag gränsen går, skrattar Melander.

Förutom Sven Melander medverkar även Camilla Läckberg, Kajsa Ernst, Lena Söderblom och Alexander Karim i årets ”Stjärnorna på slottet”.

”Är så otroligt hedrad att jag i år bjudits in att vara med i ’Stjärnorna på slottet’. Och i ett fantastiskt sällskap”, skriver Camilla Läckberg på Instagram om sin medverkan.

Precis som i fjol spelas programmet in på Teleborgs slott i Växjö i sommar.

”Stjärnorna på slottet” hade premiär 2005. Årets säsong blir den trettonde i ordningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Sven Melander om dolda missen i Sällskapresan

ÄMNEN I ARTIKELN

Sven Melander

Stjärnorna på slottet

Alexander Karim

Camilla Läckberg