Gigi Hadid lämnar Twitter – efter Elon Musks övertagande

Stjärnan: ”Inte en säker plats för någon”

Publicerad 2022-11-07

Gigi Hadid har fått nog av Twitter under Elon Musks ledning.

Stjärnan har valt att ta bort sitt konto på plattformen.

”Det har mer och mer blivit en kloak av hat och trångsynthet”, skriver hon på Instagram.

Modellen Gigi Hadid tycker lika illa om Twitter som Camilla Läckberg.

Och Elon Musks övertagande av plattformen blev droppen för stjärnan. Nu har hon valt att ta bort sitt konto, rapporterar Page Six.

Det meddelade hon på Instagram i lördags.

”Under lång tid, men framförallt under den nya ledningen, har det mer och mer blivit en kloak av hat och trångsynthet, och det är ingen plats jag vill vara del av”, skrev hon.

Gigi Hadid.

”Inte en säker plats”

Hon skrev vidare att hon älskat att ha kontakt med sina fans, men att det ”inte är en säker plats för någon, och inte heller en social plattform som gör mer nytta än skada”.

Beskedet ackompanjerades av en skärmbild på en tweet av Shannon Raj Singh, där hon skriver att hon fått sparken från sin roll som rådgivare för mänskliga rättigheter på Twitter.

Tesla-grundaren och mångmiljardären Elon Musk slutförde köpet av Twitter den 28 oktober, och har redan hunnit skapa en hel del kontroverser.

Elon Musk på Halloween.

Elon Musks kontroverser

I veckan kom beskedet att omkring hälften av personalstyrkan på 7 500 fått sparken, bland andra hela teamet för mänskliga rättigheter. Han motiverade beslutet med att företaget går back 4 miljoner dollar om dagen.

Dessutom har Musk infört en avgift på åtta dollar, motsvarande 88 kronor, per månad för användare med en blå bock bredvid sin Twitter-profil.

Bocken betyder att kontot är verifierat, och funktionen används allt som oftast av välkända personer. Författaren Stephen King är en av många som sågat förslaget.

ANNONS