Rickard Olsson har lämnat ”boden” och flyttat hem

Efter konflikten: ”Nu vänder vi blad”

Publicerad 2023-05-15

Han har bott i ett litet hus på tomten i sju månader – men har äntligen fått flytta hem igen.

Nu kan Aftonbladet berätta att Rickard Olssons och Giselle Essé Olssons omskrivna skilsmässokonflikt är över.

– Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen, säger han till Aftonbladet.

Det har gått sju månader programledaren Rickard Olsson, 56, och Giselle Essé Olsson, 46, meddelade att de skulle skiljas efter två års äktenskap.

De var bosatta i Saltsjö-Boo i Nacka, i ett hus med strandtomt som Rickard Olsson har bott i sedan 1998. Via ett gåvobrev skänkte han dock halva huset till Giselle Essé Olsson när de skulle gifta sig. Taxeringsvärdet är 8 450 000 där hälften alltså blir 4 225 000.

När de kom överens att gå skilda vägar uppstod en konflikt kring hur det ska fördelas och Rickard Olsson flyttade ut i ett litet hus på tomten medan Giselle Essé Olsson bodde kvar i huset med sina söner.

– Jag bor i Attefallshuset på tomten och det är för deras skull, snart firar jag sex månader där. Det känns märkligt, men ni anar inte vad människan kan vänja sig vid, sa Rickard Olsson i mars och förklarade att huset är hans livsverk och dottern Astas barndomshem.

Asta Olsson, Rickard Olsson och ex-frun Giselle Essé på filmpremiär 2021.

Lämnat boden: ”Nu vänder vi blad”

Nu kan Aftonbladet berätta att Rickard Olsson äntligen har fått lämna det han skämtsamt har kallat för ”boden”.

– Giselle har flyttat ut och allt är klart. Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen. Nu säger jag som kungen, nu vänder vi blad.

Rickard Olsson förklarade i mars att han var rädd för att förlora huset, men att han hade börjat vänja sig vid tanken. Nu säger han att han kanske ändå kan bo kvar.

– Ja, jag ska försöka bo kvar här länge jag kan. Jag kämpar för det och det är det verkligen värt.

Blickar framåt: ”Vad var det som hände?”

Nu ska Rickard Olsson blicka framåt och försöka lägga det som hänt bakom sig.

– Jag känner ”vad var det som hände?”. Jag är väldigt lättad över att kunna gå vidare och fokusera framåt. Jag ska fokusera på familjen, svärsonen, vår hund Harry, min dotter Asta och mig själv.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra. Jag uppskattar så mycket nu när svanarna lindar halsarna kring varandra, sothönorna bygger bo, doppingarna och häggen blommar och vårt körsbärsträd blommar. Det är hänryckningens tid. Jag känner mig ödmjukt förhoppningsfull inför framtiden.

Förutom att vara programledare på radiokanalen Star FM så avslöjar Olsson att han ska vara med i ett tv-program nu i juni.

– Som offentligt nylle vill man låtsas att man är het som fan så jag ska spela in ett hemligt program. Allt för att hålla intresset vid liv, men det ska bli roligt. Det är som mullvaden ungefär, ett gäng ömfotingar som ska utsättas för en massa plågsamma saker och det sänds i höst.

Vill du tillägga något ytterligare?

– Glad sommar alla, inte minst till mig själv.

Rickard Olsson.

Giselle Essé Olssons nya hem

Aftonbladet har även varit i kontakt med Giselle Essé Olsson som har lämnat huset och nu bor i en lägenhet i Nacka.

– Jag mår så bra och det är så skönt att allting är klart och att jag har hittat ett boende till mig och barnen. Det var i tisdags förra veckan som jag fick ett förslag av Rickard om en summa, men då skulle jag vara ute ur huset på fredagen om jag godtog det. Jag hade ingenstans att bo, men jag valde ändå att ta det. I tisdags eftermiddag signerade jag ett avtal via en väninna på en jättefin lägenhet i Nacka.

Hur känns det nu?

– Det känns helt underbart. Den här konflikten har gjort att jag haft ett tryck över bröstet. Det är inte roligt att ligga i konflikt med någon, inte minst en person som man har varit gift med. Men nu går han sin väg och jag går min väg. Det känns jätteskönt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln