Matthew Vaughn

”De säger att jag är galen”

Halle Berry om elaka ryktet som kantar hennes karriär

avMagnus Sundholm

1 av 2 | Foto: AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Halle Berry.

LONDON. Halle Berry har vunnit en Oscar, varit Bondbrud och har en roll i Sverigeaktuella ”Kingsman: the golden circle”.

Men ett elakt rykte som förföljt henne hela karriären gör att hon svårt att glädja sig åt framgångarna.

– Folk säger att jag är galen, uppger hon.

Ämnet kommer på tal när Berry tar emot Nöjesbladet på ett hotell i London och pratar missuppfattningar.

– De säger också att det är något fel på mig.

– Men det är det faktiskt inte. Och jag är inte galen heller, säger hon med ett skratt som inte innehåller någon glädje.

Den 51-åriga skådespelerskan som har varit gift tre gånger och har en nioårig dotter med fotomodellen Gabriel Aubry och en fyraårig son med skådespelaren Oliver Martinez, gör en kort paus.

– De säger att jag inte kan få ett äktenskap att fungera och att jag inte kan behålla en man. Varför är folk så säkra på att jag vill behålla en man?

Deprimerad och självmordsbenägen

Hon skrattar igen, den här gången något gladare.

– Det kanske är därför folk tror att det är något fel på mig? Men jag är inte annorlunda någon annan som brottas med att få ett förhållande att fungera. Och jag vill vara en person som är ärlig med mig själv och mina känslor och som går vidare om något inte fungerar.

– Hellre det än att stanna kvar och vara miserabel i 20 år. Då blir man bara deprimerad, självmordsbenägen och en dålig förälder som inte kan göra sitt jobb och misslyckas i livet.

– Men jag kan lova dig att det definitivt inte handlar om att jag är galen eller att något är fel.

Supersmart

I ”Kingsman: the golden circle” är hon utomordentligt smart och spelar en slags motsvarighet till Bondfilmens Q.

– Just att jag har varit med i en Bondfilm gjorde mig lite tveksam till den här filmen. Men jag blev positivt överraskad över vad regissören Matthew Vaughn gjorde. Jag tycker att han har tagit Bondkonceptet med brittisk humor, lättsinnet, prylarna och det surrealistiska, och fört det till en plats för millennium-generationen.

Rollen var helt klart en utmaning för skådespelerskan som i dag är tillsammans med den brittiske musikproducenten Alex Da Kid, 35.

– Jag kan knappt slå på min egen tv. När det gäller elektronik förlitar jag mig på min dotter. Och hon är nio.

ARTIKELN HANDLAR OM