Utbrändheten fick Almenäs att gå till konkurrenten

Lämnade TV4 – nu leder hon ”Superstars” på Kanal 5

1 av 2 | Foto: ANDERS ANDERSSON
Hos konkurrenten Kanal 5 har Jessica Almenäs, 41, hittat ett bättre arbetstempo.
NÖJE

Hon brände ut sig på TV4.

Men hos konkurrenten Kanal 5 har Jessica Almenäs, 41, hittat ett bättre arbetstempo.

– Det var en av anledningarna också att jag ville gå över, för det är lite mindre jobb, säger hon.

Jessica Almenäs har rivstartat på Kanal 5 med intensiva inspelningar av klassikern ”Superstars” där åtta svenska idrottsstjärnor möter varandra i olika sportgrenar.

– Vi hade världens tajtaste inspelningsschema, 16 dagar från morgon till kväll alla dagar, säger hon.

Lämnade TV4 för att hitta bättre arbetstempo

Tidigare har hon bränt ut sig när arbetstempot var som mest intensivt med program som ”Let’s dance”, ”Nyhetsmorgon” och V75-sändningar. Men i höstas lämnade hon TV4 och gick till konkurrenten Kanal 5. Bland annat för att kunna hitta ett bättre arbetstempo.

– Det är lätt att man dras med, jag är en sån person. Det är också en anledning till att man jobbar för mycket att man tycker att det är kul helt enkelt. Men femman och jag har en jättebra dialog om hur mycket jag ska jobba och det var en av anledningarna också att jag ville gå över, för det är lite mindre jobb. Det är skönt för jag är ensamstående mamma och har två barn och man ska få ihop vardagen också, säger hon.

Sömnen viktigast

Men du som har gått in i väggen, hur gör du för att inte hamna i det igen och ändå orka med en så intensiv inspelning som ”Superstars”?

– Man får var duktig på att passa på sig själv, man kan inte slarva och ta ut svängarna om man säger så. Inför att vi skulle åka iväg så tog jag det väldigt lugnt i säkert en månad och jobbade inte alls speciellt mycket och det behövdes. Sen när jag väl var där var jag extremt disciplinerad med att när vi hade jobbat färdigt så var det middag och sen gå och lägga sig, så att man ser till att få den sömnen man ska ha.

Hon har lärt sig att tolka kroppens signaler och känner själv när det börjar bli för mycket.

– Ja, det är lite fara å färde när man känner att man måste sova på dagarna igen, då får man dra ner tempot helt enkelt. Annars känner jag mig rätt bra nu, men det är det att jag blir tröttare fortare helt enkelt.

”Superstars” har premiär på Kanal 5 i slutet av januari.