The Jeremy Kyle show

Tog sitt liv efter lögndetektortest i tv – nu läggs programmet ner

Brittiska tv-programmet ”The Jeremy Kyle show” slutar sändas efter tragedin

Av: 

Alice Göransson

NÖJE

Steve Dymond blev anklagad för otrohet i ”The Jeremy Kyle show” – några dagar efter inspelningen hittades han död i sitt hem.

Nu ställs det brittiska tv-programmet in akut.

– Det är allas värsta mardröm, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

Steve Dymond, 63, var gäst hos ”The Jeremy Kyle show” och fick utföra ett lögndetektorstest som skulle avgöra om han varit otrogen. Programmet går ut på konfrontationer och tar ofta upp ämnen som relationer, droger och familjeproblem. Steve Dymond ställde upp i programmet för att bevisa för sin fästmö Jane Callaghan att han inte varit otrogen. Men resultatet visade positivt. Nu tros testet vara orsaken till att han några dagar senare tog sitt liv.

Nu har cheferna på tv-kanalen ITV beslutat att alla kommande avsnitt av programmet ställs in och att hela ”The Jeremy Kyle show” läggs ner, skriver The Sun.

– ITV kommer inte visa avsnittet där personen är med. Utifrån hur allvarlig incidenten är har ITV bestämt att lägga både inspelningarna och sändningarna av ”The Jeremy Kyle show” på is, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Programmet ersatt i tv-tablån

”The Jeremy Kyle show” låter gäster bemöta och konfrontera sina relationsproblem och började sändas 2005. Nu är programmet ersatt med ”Dickinson's real deal” i tv-tablån.

– Det är allas värsta mardröm, och något som tas extremt seriöst av alla inblandade. Jeremy och teamet är väldigt stolta över programmet och den hjälp som gästerna får efteråt, och under fjorton år på tv så har det aldrig skett en sådan här incident förut, säger en talesperson till The Sun.

”Aldrig varit otrogen”

Steve Dymond var grävmaskinist och bodde i den brittiska staden Gosport. Vännen Michael Bradley säger till The Mirror att Steve mådde väldigt dåligt efter inspelningen av tv-programmet.

– Han sa att han fått nog och kommer att ta sitt liv, att han aldrig har varit otrogen. Det där lögndetektortesterna är inte helt hundra, säger han till tidningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Systern om Josefins död: Klassades som självmord

ÄMNEN I ARTIKELN

The Jeremy Kyle show