Fräcka kuppen mot Alex Schulman: ”Jag blev ledsen”

Fick datorn stulen utanför Systembolaget

Av: Rasmus Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Alex Schulman har blivit utsatt för en fräck kupp.

Tjuvar lyckades sno hans dator mitt på ljusa dagen.

– När jag skulle gå in i baksätet för att ta ut datorväskan så upptäckte jag att den var borta, säger han i ”Alex & Sigges podcast”.

Författaren och podcastprofilen Alex Schulman, 43, skulle handla på Systembolaget. Då lyckades tjuvar sno hans dator från baksätet på bilen.

– Det var några dagar före jul. Jag parkerade bilen utanför Systembolaget. Jag låste dörren till bilen, och hur vet jag det? Jo, för att jag alltid låser dörren när jag lämnar min bil. När jag kommer tillbaka från Systembolaget efter några minuter var bildörren öppen. Den var olåst. Jag blev jävligt konfunderad, säger han i ”Alex & Sigges podcast”.

”Jag polisanmälde”

Han berättar att han tog bilen och åkte till garaget för att parkera.

– När jag skulle gå in i baksätet för att ta ut datorväskan så upptäckte jag att den var borta. Jag polisanmälde och ringde försäkringsbolaget, säger han i podcasten.

1 av 2 | Foto: Henrik Montgomery/TT
Alex Schulman.

Förlorade pappans bok

Poddkollegan Sigge Eklund, 45, frågar Alex Schulman hur det kändes att bli av med datorn samt om han hade sparat över det viktigaste på den.

– Ja, det absolut viktigaste var mina texter som jag regelbundet mejlar till mig själv så att de finns, svarar han.

Men det är en speciell sak som Alex Schulman kommer sakna.

– Jag blev ledsen för datorn, men framför allt blev jag ledsen för pappas skrivbok. Den bok som han använde för att arbeta med under hela sitt liv, säger han.

”Hindrar signalen”

Tjuvarna som tog datorväskan använde sig av ett fräckt knep precis när han skulle låsa dörren till bilen.

– Försäkringsbolaget sa att den här platsen på Karlavägen, utanför Systembolaget är en så kallad ”hotspot” för tjuvar och de använder en ”jammer” (en störningssignal reds. anm.). När jag går ur bilen och trycker på lås, så har de en ”jammer” som hindrar signalen från att nå fram till bilen, säger han i podcasten.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Alex Schulman som inte vill kommentera ytterligare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN