Puma Swede

Puma Swede om karriärbytet efter porren: ”Bara några högskolepoäng bort”

Lämnar erotiken: ”Vill ta mitt ansvar”

Av: 

Benjamin Andrée

NÖJE

Den svenska porrstjärnan Puma Swede ser slutet på karriären.

Nu planerar hon att sätta sig i skolbänken för att bli accepterad.

– Jag vill dela med mig av de erfarenheter jag samlat på mig under åren, säger hon.

Johanna Jussiniemi, 42, mer känd som porrstjärnan Puma Swede är aktuell med dokumentären ”Puma Swede: Mitt liv som porrstjärna” på Dplay.

Nu ser stjärnan slutet på porrkarriären och planerar att sätta sig i skolbänken för att läsa till sexrådgivare.

– Jag vill dela med mig av de erfarenheter jag samlat på mig under åren och mer informativt prata om sex, nakenhet och porr, säger Puma Swede till Nöjesbladet.

”Porrfilmer kommer aldrig att försvinna”

– Porrfilmer finns och de kommer aldrig att försvinna. Det går inte att förbjuda ungdomar att kolla på porr. Därför måste föräldrarna och skolan informera dem om vad som gäller. Vi har alla ett ansvar och nu vill jag ta mitt.

Puma Swede har över en miljon följare i sociala medier och får många frågor från unga tjejer och killar som ber om råd.

– De frågar hur långt man ska gå och vad man ska ställa upp på. Mitt råd är att alltid känna efter och aldrig göra något som man inte känner sig bekväm med. Ett nej är alltid ett nej, men det kan vara svårt att sätta gränser när man är ung och inte har någon erfarenhet, säger hon.

Vad har du för råd till alla föräldrar där ute?

– Prata med era ungdomar. Var öppna om allt. Berätta exempelvis att det finns något som heter analsex, men att det nödvändigtvis inte är något man behöver ägna sig åt. Det blir inte lika spännande att surfa runt på nätet om mamma och pappa redan har pratat om det.

Korsning av Malena och Olle

Puma Swede håller precis på att starta en ny blogg som är ett första steg i den nya karriären som sexrådgivare.

– Bloggen blir mer mainstream och helt okej att läsa även på jobbdatorn utan att nakenbilder dyker upp. Där får jag en chans att visa att jag trots allt bara är en helt vanlig tjej med ett udda jobb. Det blir också min plattform när det gäller information och rådgivning, säger hon.

Hon menar att hon vill bli en modern variant av den kända sexrådgivaren Malena Ivarsson korsat med de klassiska tv-programmen ”Bullen” och ”Fråga Olle”.

– Om jag får säga det själv så finns det ingen bättre person för den här uppgiften än jag själv. Jag behöver bara sätta mig i skolbänken och få lite teoretiska kunskaper till min enorma erfarenhet, säger hon och skrattar.

– Annars får jag aldrig komma ut på skolorna och snacka. Jag får en hel del nyfikna förfrågningar om att komma och prata, men det faller alltid på att skolorna är rädda för reaktionerna. Men lösningen på det problemet är nog bara några högskolepoäng bort.

Dokumentären ”Puma Swede: Mitt liv som porrstjärna” visas på Dplay.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske lagom till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Tiger king”-profilen i stor intervju: ”Min hämnd på Joe Exotic”

ÄMNEN I ARTIKELN

Puma Swede

Sex & samlevnad

Sexualitet

Porrindustrin