Coronapandemin

SVT-profilen Claes Elfsberg tros ha drabbats av corona

”Kunde pricka av alla symtom”

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Claes Elfsberg och hustrun Monica Elfsberg är övertygade om att de har drabbats av coronaviruset.

Nu berättar SVT-profilen om karantänen.

– Vi kommer vara inlåsta på landet tills vi känner oss bättre, säger han.

Sedan en tid tillbaka har tidigare SVT-profilen Claes Elfsberg, 71, och hustrun Monica Elfsberg, 60, satt sig själva i karantän. De misstänker att de med största sannolikhet är sjuka i covid-19.

Det började för drygt tio dagar sedan när makarna Elfsberg konstaterade symtom som huvudvärk, feber och smärta över bröstet. De hade också relativt svårt att andas.

Claes Elfsberg säger på tisdagen att allt går åt rätt håll även om paret fortfarande håller sig isolerade i sin sommarstuga.

– Nu är det hyggligt bra, men min fru är fortfarande lite sjuk. Men vi kunde pricka av alla symtom som stämmer på den här sjukdomen. Min fru kunde göra det i alla fall. Eftersom hon troligtvis har det vore det ju ett under om inte jag också hade det. Men det är inte så att jag längtar efter andningshjälp, och vi mår bättre nu än för en vecka sedan, säger Claes Elfsberg.

Han poängterar också att deras karantän fortsätter tills de båda varit symtomfria i två dagar.

– Vi har inte alls umgåtts med några andra människor bortsett från en middag som skedde via Skype tillsammans med våra bästa vänner som sitter inlåsta nere i Spanien. De käkade på sitt håll och vi på vårt medan vi ändå umgicks och pratade med varandra.

Claes Elfsberg.

”Kommer vara inlåsta på landet tills vi känner oss bättre”

Claes Elfsberg och Monica Elfsberg har inga planer på att vara extra varsamma när de blivit kvitt sina coronasymtom.

– Nej, snarare tvärtom. När man har haft corona är det väl snarare så att man blir immun i åtminstone något år framåt. Då kan vi leva våra vanliga liv igen, framför allt min fru som har ett företag att sköta och som behöver komma tillbaka till det. Hon jobbar som frisör. Då är fördelen att alla kan komma till henne, hon smittar ingen och blir heller inte smittad av någon.

Var det som du trodde att få corona?

– Om jag trodde något så var det att det var på det här viset, att det handlar om ganska milda symtom. Så verkar det vara för de allra flesta, undantaget de som har underliggande sjukdomar och som förstås kan bli allvarligt sjuka. Men jag är förutom det här fullt frisk, och har tack och lov varit det hela livet.

Monica Elfsberg har som sagt varit betydligt sämre än Claes Elfsberg.

– Det har varit det klassiska med feber, hosta och huvudvärk. Det har varit tillräckligt för att vi ska förstå att vi inte ska smitta andra. Nu kommer vi vara inlåsta på landet tills vi känner oss bättre, säger Claes Elfsberg.

– Vi har varit väldigt observanta och ansåg att det var bättre att stänga av alla kontakter så fort vi kände minsta symtom och kände att det var något som inte stod rätt till. Det visade sig vara ett korrekt beslut.

ANNONS

Beställ muminmuggen Fiske till Mumindagen - nu till rabattpris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp muminmuggen här!

Monica och Claes Elfsberg.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Coronapandemin

LÄS VIDARE

Owe Thörnqvist fast i Florida – rasar mot Tegnell

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Claes Elfsberg

Coronaviruset