Pernilla Wahlgren av med körkortet

Körde 108 km i timmen på 70-väg

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Julkalenderaktuella Pernilla Wahlgren har blivit av med körkortet.

Enligt Transportstyrelsens beslut körde hon över 30 kilometer i timmen för fort.

– Jag har inget att säga om det, säger den folkkära artisten.

Hon körde i 108 kilometer i timmen på en 70-väg. Därför beslutade polisen att omedelbart dra in Pernilla Wahlgrens, 51, körkort.

”Det är en allvarlig överträdelse och det har inte funnits några särskilda skäl att enbart ge en varning”, skriver Transportstyrelsen i sitt beslut som nu har blivit offentligt.

Fortkörningen skedde i oktober. Sångerskan stoppades av polis efter att ha kört nästan 40 kilometer i timmen över hastighetsgränsen. I beslutet påpekas att Pernilla Wahlgren så sent som i december förra året också åkte fast i en fortkörningskontroll. Då körde hon 91 kilometer i timmen på en 70-väg.

1 av 4 | Foto: AFTONBLADET / 85440
Pernilla Wahlgren är aktuell med SVT:s julkalender

Vill inte prata om det

Nöjesbladet når Pernilla Wahlgren över telefonen, men hon vill inte prata om händelsen.

– Ni får skriva om det, men jag har inget att säga om det. Det finns inget att tillägga, säger hon.

Enligt Transportstyrelsen förlorar den folkkära artisten körkortet i totalt två månader, så från den 13 december kan hon återigen köra bil.

Pernilla Wahlgren har under hösten synts i tv-serien ”Wahlgrens värld” på Kanal 5 och med premiär på söndag gör hon också en av huvudrollerna i årets julkalender på SVT, ”Panik i tomteverkstan”. I slutet av januari har hon också premiär för sin nya show ”Pernilla Wahlgren har hybris” på Cirkus i Stockholm.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I elfte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar Karin avslöjar vad hon egentligen berättade för Pelle i samtalet som klipptes bort.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE