På EMA’s efterfest går Akon först – och Mabel sist

En Victorias secret-modell twerkar.

Afrojack verkar vara sen till sitt bord.

Becky G sitter ihop med Akon.

Och halva artisteliten har flugit direkt vidare på andra äventyr.

En efterfest på EMA’s är både stjärnklar – och inte alls.

Det första jag lär mig är det här: det krävs ett annat band för att ta sig in under ett neonklätt tak.

Den här gången är bandet blått med orden ”Party VIP”.

Och någonstans är exakt det typiskt för fester som redan är exklusiva ut i varje vrå. Det finns ändå alltid en till VIP i VIP-en.

Och har man inte ett blått band – då får man fixa ett. 

Så det var exakt vad jag gjorde. 

Första förvirrade varvet runt och genom den avspärrade och neonklädda festlokalen möter jag och svenska rapparen Jireel varandra fyra gånger. Det är som att gå i cirklar bland twerktävlingar, flamencodans och internationella kändisar.

Svensk-brittiska stjärnskottet Mabel hade störst crew vid sitt bord, om man bortser från Becky G. Hon och Akon flyttar möbler för att få ett större utrymme och dansar intensivt, samtidigt som en egen vakt håller koll på vilka som äntrar deras valda utrymme – och inte. 

Den forna Victorias secret-modellen Doutzen Kroes twerkar i lackröda stövlar och dansare drar igång spontana battles runt om i rummet.

Akon, som vid ett tillfälle säger hej, är trevlig och lugn men kommer att lämna festen vid kvart över två och inte komma tillbaka.

Influencers krossar glas (allt i baren är gratis och flödet av drinkar som passerar ut i rummet är, låt mig säga, enormt) och halkar över golvet samtidigt som några av de största stjärnorna för kvällen lyser med sin frånvaro. Dua Lipa, Halsey, Niall Horan och NCT 127 är bara några som direkt flög vidare till andra städer och åtaganden.

Men Green Day är kvar och står på rad vid ett bord i det växtprydda VIP-rummet. De dansar men gör det något... stillastående. Hade de suttit ner hade jag kallat det för att sittdansa men vi kan kalla det för att vicka på överkroppen. Bandet är dock inte mindre festliga för det. (Billie Joe Armstrong ska bli en av dem som håller igång längst genom att hålla hotellbaren öppen långt efter fyra på morgonen men det kommer jag att bli varse om först senare.)

När klockan slår tre på efterfesten i lokalen bredvid arenan i Sevilla är det lite som att människor börjar gå upp i rök.

Borden töms. Dansgolvet blir glesare. Servitörerna går fortfarande runt med små minihamburgare på fat och försöker få folk att äta, men annars börjar festen förändras.

Förutom när det gäller en sak.

Kvar är Mabel och hennes crew.

De kom som en av de första, och tänker uppenbarligen också gå sist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln