Johanna Toftby

Toftbys stalker häktad i en månad

Utreds för olaga förföljelse och övergrepp i rättssak – Bloggaren om oron för sina barn: ”Vill ringa hela tiden för att höra att ingenting har hänt dem”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Johanna Toftbys misstänkta stalker har släppts efter att ha suttit häktad i en månad.

På sin blogg skriver bloggaren om vad hon beskriver som en ”mardrömsvår”:

”Nätterna är värst. Jag grubblar och oroar mig, för mina barn, mina nära och kära och för mig själv. Hur farlig kan egentligen människan vara? Vad är allvar och vad är bara för att göra mig rädd?”

Johanna Toftbys, 46, misstänkta stalker har släppts ur häktet efter att ha suttit frihetsberövad en månad, uppger Expressen.

Förundersökningsledaren, åklagare Jessica Wenna, säger till tidningen att kvinnan suttit i häkte för att inte kunna försvåra utredningen. Hon misstänks för flera olika typer av brott.

– Det rör sig om olaga förföljelse och övergrepp i rättssak mot Johanna och även likartade brott mot andra i hennes närhet. Mer detaljer än så kan jag inte säga. Det finns bevis som talar för de här brottsmisstankarna och åtalet kommer väckas längre fram i år. Det är en del material som ska analyseras först, säger Wenna till Expressen.

Bloggaren och före detta ”Ensam mamma söker”-profilen Johanna Toftby har flera gånger berättat om kvinnan som förföljt henne och i TV3:s program ”trolljägarna” fick hon Robert Aschbergs hjälp att konfrontera sin stalker. Ändå har trakasserierna eskalerat under våren.

Oro för barnen

Efter att kvinnan släppts ur häktet skriver Toftby på sin blogg om det hon beskriver som en ”mardrömsvår” och hur hon har drabbats av sömnproblem:

”Nätterna är värst. Jag grubblar och oroar mig, för mina barn, mina nära och kära och för mig själv. Hur farlig kan egentligen människan vara? Vad är allvar och vad är bara för att göra mig rädd? Gör jag egentligen precis som hon vill nu, när jag låter henne skrämma mig och förstöra inte bara min sömn utan mina vakna timmar också? Ja förmodligen.”

Efter att kvinnan släpptes ur häktet i torsdags förra veckan har hennes advokat avböjt att kommentera hur hon ställer sig till misstankarna.

– De har inte tillräckliga skäl till att hon ska vara fortsatt frihetsberövad. Men vi avvaktar och inväntar att förundersökningen ska slutföras och ett eventuellt åtal innan vi redovisar vår inställning, säger advokaten Pehr Amrén till Expressen.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Stalkers – mörkret bakom kändislivet

ÄMNEN I ARTIKELN

Johanna Toftby

Stalkning

Trolljägarna

Ensam mamma söker

TV3