Bert-Åke Varg

Bert-Åke Varg akut till sjukhus – kunde inte andas

86-årige skådespelaren drabbad av barnvirus

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

Han kunde inte andas och tvingades åka akut till sjukhus med ambulans.

Nu berättar skådespelaren Bert-Åke Varg om dramat för Aftonbladet.

– När man inte kan andas ligger man jävligt nära panikens gräns.

För några veckor sedan befann sig folkkäre skådespelaren Bert-Åke Varg, 86, i Björkliden på en filminspelning. Kort därefter blev han dålig och till slut blev det så illa att han nästan inte fick luft. Till slut fanns det ingen annan utväg än att ringa 112.

– Jag kunde inte andas och då är det inte roligt. Till slut kände jag att ”det här går inte”, säger Bert-Åke till Aftonbladet.

Det blev en akut ambulansfärd till sjukhuset:

– Ja, och tacka för det. Jag var själv då och när man inte kan andas ligger man jävligt nära panikens gräns. Det var en obehaglig känsla. Väldigt obehaglig. Och man blev lite småskraj… Men kommer ambulansen har man alltid möjlighet att få hjälp, säger han.

– Man ville komma in till sjukhus så fort som möjligt och komma under vård. Är man väl inne på sjukhus har man ju alla möjligheter. Och då blev jag lugn.

”Förmodligen av ungar”

Det visade sig att Bert-Åke hade drabbats av ett RS-virus som vanligtvis drabbar barn.

– Man får det väl förmodligen av ungar. Jag var ju runt och filmade och det var kallt och jävligt och en massa barn sprang runt och åkte skidor. Det var säkert då jag fick det.

Hur reagerade familjen?

– Det är klart de blev rädda. De kunde ju inte göra så mycket.
Bert-Åke låg inne på sjukhus en hel vecka vilket möjligtvis hade något med hans höga ålder att göra.

– Det är klart. Man är ju så mottaglig för allt möjligt. Men sjukhusvården är verkligen suverän och de tar hand om en.

Nu har Bert-Åke äntligen fått lämna sjukhuset och fått åka hem till livskamraten Julianna Varg. Men helt återställd är han inte.

– Jag mår halvdåligt. Men det är bara att stå ut och hoppas på det bästa och att man blir bra så fort som möjligt. Eller att man blir bra överhuvudtaget.

Bert-Åke Varg som är en av Sveriges mest folkkära skådespelare slog igenom som grammofonsångare med ”Kökspolkan” 1956. Genom året har han medverkat i otaliga film-, tv- och teaterproduktioner såsom ”Fint som snus”, ”Grabbarna i 57:an”, ”Från A till Ö”, ”The Phantom of The Opera” och ”Rederiet”.

Bert-Åke Varg sågs senast i Felix Herngrens komediserie ”Andra åket” på SVT och för några månader sedan stod det klart att det blir en ny säsong.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Bert-Åke Varg

LÄS VIDARE

”Om den brister så är det god natt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bert-Åke Varg