Superstjärnor hyllar Avicii på Friends Arena

David Guetta, Kygo och Rita Ora till Stockholm i december

avCornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Tim ”Avicii” Bergling har sedan sin död sörjts av en hel värld.

Nu står det klart att världsstjärnan hyllas med en jättekonsert på Friends Arena i december.

– Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt, säger pappa Klas Bergling i ett pressutskick.

Efter Tim ”Avicii” Berglings död i april förra året startade hans familj ”Tim Bergling Foundation” vars syfte bland annat är att stödja organisationer som arbetar förebyggande mot självmord.

Nu står det klart att stiftelsen anordnar en maxad hyllningskonsert till den världsberömda dj-stjärnan på Friends Arena i Solna den 5 december.

”Nu förverkligar vi hans dröm”

Fansen kommer att få höra Aviciis största hits, ett mäktigt 30-mannaband och flera av originalartisterna som medverkar på stjärnans låtar kommer att vara på plats för hyllningskonserten. Det innebär framträdande av superstjärnor som Rita Ora, Adam Lambert och Aloe Blacc, för att nämna några.

1 av 7
Tim ”Avicii” Bergling.

– Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt, säger Tim Berglings pappa Klas Bergling i ett pressutskick.

Gästas av flera DJ-stjärnor

Utöver detta kommer flera av Aviciis branschkollegor även att uppträda med egna dj-set.

I lineupen finns några av de allra största inom genren, som bland annat David Guetta, Kygo och Dimitri Vegas & Like Mike.

Biljetter till ”Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness” släpps via Ticketmaster torsdag 5 september klockan 10.00.

Alla intäkter går till projekt och initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM