Döde regissören hyllas i ”Solsidan”: ”Han fattas oss”

Hans Ingemansson blev 54 år

Hans Ingemansson, som bland annat har regisserat fler avsnitt av ”Solsidan”, gick bort tidigare i höstas.

När den populära tv-serien nu gör comeback i rutan väljer TV4 att hylla honom.

– Hans avtryck i ”Solsidan” och i svensk tv och film är stort. Han fattas oss, säger Josefin Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Det var den 18 september i år som vi nåddes av beskedet att manusförfattaren och komikern Hans Ingemansson hade dött.

Under sin långa karriär jobbade han mycket med Felix Herngren, 52, och var bland annat med och skrev och regisserade de populära sketcherna med karaktären Dan Bäckman.

– Han var en fantastiskt fin person. Vi har jobbat under 30 år tätt tillsammans under väldigt många för mig jätteviktiga projekt där vi har haft ett otroligt roligt och fint samarbete, sa Felix Herngren i samband med vännens bortgång.

Hyllas i ”Solsidan”

Hans Ingemansson har även regisserat flera avsnitt av ”Solsidan”, som Felix Herngren ligger bakom.

Nu väljer TV4 att hylla den framlidne regissören och både i söndagens premiäravsnitt och i det andra avsnittet visas en textruta med hans namn i slutet av programmet.

”Till minne av Hans Ingemansson”, står det skrivet i rutan som dyker upp innan eftertexterna.

”Han fattas oss”

Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4, säger att det var en självklarhet att tillägna de två första avsnitten, som Hans Ingemansson även har regisserat, till honom.

– Hans var en otroligt talangfull regissör och författare som var en stor tillgång för alla han arbetade med. Hans avtryck i ”Solsidan” och i svensk tv och film är stort. Han fattas oss, säger hon till Nöjesbladet.

Hans Ingemansson blev 54 år.

Publisert:

LÄS VIDARE