Svenska Hollywoodfruar läggs ner

TV3:s flaggskepp skrotas: ”Känns tråkigt”

Förra säsongen firade ”Svenska Hollywoodfruar” tio år.

Nu kan Aftonbladet berätta att TV3 har bestämt sig för att skrota flaggskeppet. 

– Det känns tråkigt, men jag tycker nog det var dags ändå, säger Maria Montazami.

Realityserien ”Svenska Hollywoodfruar” slog ned som en bomb 2009 och landet fick bland annat ta del av karaktären Anna Anka.

Sedan dess har det sänts totalt tretton säsonger av ”Svenska Hollywoodfruar”, men nu kan Aftonbladet avslöja att TV3 väljer att skrota programmet.

Tittarsiffrorna har dalat de senaste två säsongerna och valet att lägga ner serien har med andra ord inget med coronaviruset att göra. Beslutet togs enligt våra källor en tid innan utbrottet.

– Programmet är helt nedlagt, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet.

Gunilla Persson, Maria Montazami,  Åsa Vesterlund, Siv Cotton och Elena Belle i ”Svenska Hollywoodfruar”.
Gunilla Persson, Maria Montazami, Åsa Vesterlund, Siv Cotton och Elena Belle i ”Svenska Hollywoodfruar”.

TV3: Naturligt beslut

Susanne Nylén som är presschef på TV3 och Nent Group bekräftar att det inte kommer spelas in någon ny säsong av ”Svenska Hollywoodfruar”. 

– Vi har bestämt oss för att inte spela in en säsong inför hösten utan att pausa. Det var ett ganska naturligt beslut. Förra säsongen firade ”Svenska Hollywoodfruar” tio år och det var naturligt att trycka på pausknappen. Jag tror många program mår bra av att pausas och så får man se hur man tar det vidare, säger hon till Aftonbladet och medger att tittarsiffrorna har dalat lite:

– Så har det nog varit för alla program då färre personer tittar på tv. Så ja, intresset har varit svalare men det har ändå gått bra överlag.

Hur reagerade fruarna när de fick beskedet?

– Övervägande positivt och de är oerhört tacksamma för vad programmet har gett dem. Vi har en otroligt god dialog med alla så det är no hard feelings. Vi ser fram emot eventuella nya projekt.

”Är väl lite onödigt”

När Aftonbladet når Gunilla Persson berättar hon hur känslorna går och att hon kommer sakna ”Svenska Hollywoodfruar”. 

– Jag har varit med sedan 2011, det är många säsonger, det har varit många år av mitt liv. Jag saknar naturligtvis att filma, det är den här tiden på året som vi brukar filma och då det är som vackrast i Los Angeles. Det är klart man saknar det.

Aftonbladet har också haft kontakt med Maria Montazami.

– Jag älskar ”Svenska Hollywoodfruar”, det är det roligaste jag någonsin har gjort i mitt liv och det skulle vara kul att få komma tillbaka och visa vad som har hänt. Vi får se om det blir någonting. Att hålla på att lägga ner nu är väl lite onödigt, men det fanns kanske en mening nu med corona och allt. Det känns tråkigt, men jag tycker nog det var dags ändå. Det var nog dags att ta en paus och det känns helt okej.

Publisert:

LÄS VIDARE