Leonardo DiCaprio hyllar svensk äventyrare

Kämpar för att rädda Afrikas djur

NÖJE

Den svenske äventyraren Johan Ernst Nilson, 47, kämpar för att rädda utrotningshotade djur i Afrika.

Nu hyllas han av Leonardo DiCaprio, 42.

”När lejonet Cecil dödades bestämde sig den svenske upptäckaren och äventyraraktivisten Johan Ernst Nilson för att förändra något”, skriver skådespelaren på Instagram.

Äventyraren Johan Ernst Nilson drog igång projektet ”Not a walk in the park” efter att lejonet Cecil sköts i Zimbabwe 2015. Målet var att rädda utrotningshotade djur i Afrika.

Nu hyllar skådespelaren Leonardo DiCaprio, som är mycket engagerad i klimat- och djurrättsfrågor, svenskens insats på Instagram.

”Räddar utrotningshotade djur”

”När lejonet Cecil dödades bestämde sig den svenske upptäckaren och äventyrsaktivisten Johan Ernst Nilson för att förändra något. Han anställde en grupp före detta tjuvjägare för att korsa Serengeti i Tanzania och jaga tjuvjägare. Johan och hans team vandrade bland djur som lejon, noshörningar och elefanter i 50 mil och lyckades förstöra 88 fällor, för att rädda utrotningshotade djur i Afrika”, skriver han.

”Tack för att du stöttar”

Johan Ernst Nilson har genomfört över flera stora expeditioner i över 100 länder och har ofta engagerat sig i miljöfrågor. På Instagram tackar han stjärnan för stödet.

”Tack Leo för att du stöttar min kamp mot tjuvjägare. Tillsammans ska vi försöka göra skillnad”, skriver han.

ARTIKELN HANDLAR OM