”Let’s dance”-deltagaren efter uttåget: ”Drabbats av depression”

1 av 3
NÖJE

Till sin egen förvåning.

Efter ”Let’s dance” har komikern Messiah Hallberg drabbats av post show depression.

– Jag kom in i hallen och såg mina dansskor stå där och helt plötsligt kände jag hur mina ögon började tåras, säger han i podcasten ”Freakshow”.

När komikern Messiah Hallberg, 33, tvingades lämna ”Let’s dance” efter förra veckans direktsändning sa han att tävlingen i TV4 på många sätt varit hans värsta mardröm.

Hans personlighet var, enligt komikern själv, inte ”helt kompatibel” med kanalens fredagsunderhållning.

– Nu är det över och jag kan återgå till mitt liv. Jag är livrädd för att bjuda på mig själv. Jag är antagligen Sveriges främsta standupkomiker just nu. Men just att göra det här där jag inte har någon kontroll, det är läskigt, sa han och fortsatte:

– Jag är introvert, jag är blyg, jag är privat. Jag har svårt för stora folkmassor. Jag är lite folkskygg.

”Jättemärklig upplevelse”

En vecka senare har dock andra känslor smugit sig på. I sin podcast ”Freakshow”, som komikern har tillsammans med Jakob Öqvist, 46, berättar Messiah Hallberg att han drabbats av en form av depression efter programmets slut. Något som både förvånar och fascinerar honom själv.

– Jag har mått jättekonstigt den här veckan. Det har varit en jättemärklig upplevelse. Så jag har googlat vad är det jag har drabbats av och då är det post show depression, säger han i podden.

– Jag har varit så cynisk, så distanserad och trott att jag haft sån kontroll på allt det här larvet.

Flera stadier av känslor

Komikern berättar vidare att post show depression ofta drabbar till exempel musikalartister. En känsla som kommer efter att man jobbat intensivt med någonting under en längre period, och sedan är det över. Under helgen har han genomgått olika stadier av känslor. I början lättnad och sen förvirring, förbryllelse och irritation.

– I måndags tog jag barnen till skolan och så kommer jag hem och ser mina dansskor stå där i hallen. Helt plötsligt känner jag hur mina ögon börjar tåras. Förstår ni vad sjukt? säger han i podden till parhästen Öqvist och gästen Henrik Schyffert.

ARTIKELN HANDLAR OM