”Paradise hotel”-Angelica blev nästan dödsförklarad

Hittades av Glenn Hysén: ”Han är en hjälte”

1 av 4
NÖJE

15 år gammal fick Angelica Gillholm höra att hon var så sjuk att hennes föräldrar borde ta farväl.

Men ”Paradise hotel”-deltagaren blev räddad – och startade om livet.

– Jag har börjat tro att jag är en ängel, för det känns som att jag är här för att hjälpa nån annan …

Angelica Gillholm, 25, klev in som ny deltagare under tisdagens ”Paradise hotel”. Göteborgstjejen vill sprida energi och glädje i paradiset, säger hon.

– Jag kan utnyttjas och folk kan vara elaka, men jag bryr mig inte längre. Jag är alltid glad, skrattar alltid och vill bara sprida bra energi, säger hon till Nöjesbladet.

Gillholm har inte alltid varit den positiva person hon är i dag.

– Jag var en jävelunge förr. Sket i skolan, hade IG, mobbade andra tjejer, rökte … jag var en riktig fjortis, säger hon själv.

Tappade syn, känsel och talförmåga

Men 2006 hände något som vände upp och ned på Angelica Gillholms liv. På besök i Danmark med familjen började hon plötsligt tappa synförmågan och känsel i ansiktet. Hon låg på hotellrummet hela veckan.

Hemma i Göteborg sa läkarna att de inte kunde hitta felet på henne, men de lade in henne akut.

Angelica Gillholm gick ner i vikt, till 40 kilo. Hon blev förlamad i ansiktet, tappade syn, hörsel och talförmåga. Sjukhuset skickade hem henne, där hon svimmade i duschen.

Glenn Hysén ringde ambulans

Då kom grannen Glenn Hysén till undsättning.

– Mamma skrek så mycket att Glenn trodde att hon blev misshandlad eller hade inbrott. Så han ringde ambulansen och hjälpte mig. Han är en riktig hjälte.

I tre månader låg Gillholm på sjukhus utan att få en förklaring. Hälsan blev allt sämre för den nya ”Paradise hotel”-deltagaren och läkarna sa något som ingen 15-åring ska behöva höra.

– En gång på sjukhuset slutade jag nästan andas. Jag ville ge upp … Läkarna hittade inte felet på mig, så de sa till mina föräldrar att det är dags att ta farväl. Jag blev nästan dödförklarad. Jag var 15 år och ganska känslig, minns Angelica Gillholm, såhär tio år senare.

Allvarlig infektion efter tungpiercing

Det visade sig att Gillholm hade fått en allvarlig bakterieinfektion via sin tungpiercing, som hade lett till hjärnhinneinflammation.

När läget var riktigt kritiskt kallades en läkare in från Tyskland, som började medicinera henne med olika antibiotika. Då vände allt, trots att hon varit nära att döden.

– Nu är jag frisk. Jag fick tillbaka talförmågan, synen och hörseln. Jag märker bara att jag ibland måste säga ”va?” med ena örat. Nu springer jag som jag aldrig förr har kunnat göra, säger Angelica Gillholm och skrattar till.

”Jag blev världens ängel”

Hon fick lära sig att gå och skriva på nytt, fortsatte att vara halvsidesförlamad i ett drygt år, men vände sitt liv och fick toppbetyg i skolan.

I dag mår ”Paradise hotel”-deltagaren jättebra. Hon tror att hon hade en skyddsängel och kallas själv för Angel.

– För jag blev världens ängel efteråt. Jag kände att jag hade fått en ny chans i livet. Jag vågar ta lite mer risker nu. Och jag har börjat tro att jag är en ängel, för det känns som att jag är här för att hjälpa nån annan. Det är svårt att förklara …

”Paradise hotel” sänds på TV3 och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM