Kitty Jutbring uppsagd från Mama-bloggen

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Eero Hannukainen / IBL
Kitty Jutbring.

NÖJE

Kitty Jutbring får kicken från sin egen blogg.

Samarbetet med Mama upphör – eftersom profilen inte har skött sig.

– Jag är för trött på mig själv för att orka synas mer än nödvändigt, kommenterar hon för Nöjesbladet.

Kitty Jutbring har bloggat för Mama under längre period, men blir nu uppsagd.

Hon kommenterar på sin blogg varför samarbetet upphör.

”Jag har helt enkelt inte skött mig, inte hållit mig uppdaterad, inte taggat, delat, läst andra bloggar, och tusen andra saker som en bra ”influencer” ska och bör. Jag orkar liksom inte vara så på och så med och så het som förväntas och behövs”, skriver hon.

Bloggsamarbetet har gett en extra ekonomisk skjuts. Trots inkomstbortfallet tycker hon bara att det känns skönt att avsluta bloggandet för Mama.

"Det har varit skönt med en halv inkomst tryggad varje månad, men jag känner liksom som att jag typ bett om det. Jag tror att det kommer vara sjukt skönt att sluta, att inte känna kravet”, skriver hon.

”Hellre lycklig än lyckad”

Kitty Jutbring utvecklar för Nöjesbladet i ett sms om stressen och pressen hon har känt inför uppdraget.

”Jag tror inte att vi människor kommer palla den här ständiga uppkopplingen länge till, alla tusen plattformar etc, bara kolla sjukskrivningsstatistiken! Själv jobbade jag mig in i väggen och fick omvärdera allt. Hellre lycklig än lyckad, eller hur?”

På bloggen ventilerar hon att det skulle vara kul att börja blogga någon annanstans. Dock på egna villkor och om sådant hon tycker är kul, som Youtube-klipp med lifehacks och ”gör det själv-inslag”.

Har du fått några förslag på nya bloggsamarbeten?

”Ja, eventuellt har ett par förfrågningar kommit, men som sagt, egen regi lockar mer, orkar liksom inte känna pressen och otillräckligheten framöver. Jag är för trött på mig själv för att orka synas mer än nödvändigt”, skriver hon i ett sms.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN