Unni Drougge

Beslutet från Länsstyrelsen: Hunden Hipster ska avlivas

Unni Drougge meddelar beslutet på Instagram

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Unni Drougges hund Hipster omhändertogs i februari.

Nu har beslutet kommit från Länsstyrelsen om att han ska avlivas.

– Det överklagar vi så klart, säger Jane Stenius, juridiskt ombud.

Författaren Unni Drougge har fått en av sina hundar omhändertagen – nu har Länsstyrelsen beslutat att Hipster ska avlivas.
Författaren Unni Drougge har fått en av sina hundar omhändertagen – nu har Länsstyrelsen beslutat att Hipster ska avlivas.

Den 11 februari 2021 togs författaren Unni Drougges hund Hipster, en svart cane corso-hane född 2016, av polisen. Bakgrunden är att ett antal anmälningar inkommit till Länsstyrelsen 2018 om att hon ska ha haft sina hundar okopplade. Sedan dess har myndigheternas och Unni Drougges meningar gått isär.

Unni Drougge gick då ut i sociala medier och berättade att hunden riskerar att avlivas.

– Mitt liv är slaget i spillror. Jag är helt förstörd, sa Unni Drougge då till Aftonbladet.

Beslutet

Men nu finns ett beslut. Det meddelar Unni Drougge i ett inlägg på Instagram.

”Inkom i dag”, skriver hon. Sedan går det att läsa beslutet att ”Hipster som omhändertogs från dig, Unni Drougge, den 11 februari 2021, ska avlivas”.

Är inte omplaceringsbar

I beslutet går det att läsa att ”Länsstyrelsen bedömer att risken för ett upprepande av incidenter, om hunden skulle lämnas tillbaka till dig, alltjämt är stor. Även polismyndigheten har gjort bedömningen att du brustit i din tillsyn över hunden vilket visar på din oförmåga att efterfölja regler och utöva kontroll över en stor hund. Länsstyrelsen finner sammanfattningsvis inte skäl till omhändertagandet ska upphöra att gälla och återlämna hunden till dig”.

Det framgår även att hunden Hipster har genomgått en grundlig veterinärundersökning. Den visar att han har omfattande ryggproblem och är smärtpåverkad i både fram-och bakbenen.

Avslutningsvis skriver Länsstyrelsen i sitt beslut att de ”bedömer att Hipsters dåliga medicinska hälsa utgör ett särskilt skäl som medför att hunden inte är omplaceringsbar.”

Kommer att överklaga

Unni Drougges juridiska ombud, Jane Stenius, säger att hon inte vill ge någon ytterligare kommentar mer än att de kommer att överklaga beslutet.

– Det överklagar vi så klart. Vi begär inhibition eftersom beslutet om omhändertagandet är överklagat. Vi får vänta och se.

Aftonbladet har varit i kontakt med Länsstyrelsen som inte kan kommentera fallet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Carolas ord efter avhoppet från ”Let’s dance”: Jag kunde inte andas

ÄMNEN I ARTIKELN

Unni Drougge

Hundar

Djurskydd