Runar Sögaard överklagar hovrättens dom

Advokatens ord: ”Han är naturligtvis besviken”

Runar Sögaard
Runar Sögaard

Runar Sögaard överklagar sin dom till Högsta domstolen.

Advokaten Staffan Bergqvist berättar att hans klient är besviken över hovrättens beslut.

– Vi noterar att hovrätten inte till synes har tagit ställning till bevis som varit ordentligt viktiga för Runar, säger Bergqvist.

Runar Sögaard, 53, har dömts för bokföringsbrott och grovt skattebrott. Hovrätten dömde den före detta predikanten till 1 år och 8 månader i fängelse. Dessutom fastställdes att han får näringsförbud under fem år räknat från och med Tingsrättens dom.

Runar Sögaard överklagar

Nu överklagar Runar Sögaard domen till högsta instans. Aftonbladet har sökt honom via hans agent, som i sin tur hänvisar till Sögaards advokat Staffan Bergqvist. Bergqvist berättar att arbetet med överklagan redan är påbörjat.

– Vi noterar att hovrätten inte till synes har tagit ställning till bevis som varit ordentligt viktiga för Runar och att man i övrigt inte har tagit till sig den bevisning som i övrigt har förebringats i från hans sida.

Runar Sögaard.
Runar Sögaard.

Bergqvist har varit i kontakt med Sögaard efter det att domen föll, och säger att hans klient är mycket missnöjd.

– Han är naturligtvis besviken, men ser själv vad problemet är. Så vi ser med tillförsikt fram emot en prövning i Högsta domstolen, säger Bergqvist.

Inväntar prövningstillstånd

Nu hoppas både advokaten och Sögaard på att en överklagan ska leda till en friande dom i Högsta domstol. Som ett första steg inväntar de nu att få prövningstillstånd så att fallet kan prövas på nytt.

– Vi hoppas naturligtvis att vi kan nå hela vägen nu, säger advokat Staffan Bergqvist.


Rockbjörnen
Jackpott 7 miljoner! Följ expertens system på Stryktipset med EM
Publisert:

LÄS VIDARE