Kändisarnas luciakupp – här dyker de upp och sjunger in julen på Stockholms gator

Kaspersen: ”Brukade göra det här med mamma varje lucia”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

I dag överraskade Kristin Kaspersen, Malin Berghagen, Tess Merkel och Malena Laszlo vänner och familj med skön luciasång på avstånd.

Kvartetten besökte såväl Lasse Berghagen som kol-sjuka artistmamman Ann-Sofie Bergman.

– Vi brukade göra det här med mamma varje lucia, säger Kristin Kaspersen till Aftonbladet.

Idag firas lucia och högtiden slipper inte undan coronapandemin.

Men många äldre tvingas sitta inne och i bästa fall se ett luciatåg på tv eller höra stämningsfull musik på radion.

Därför bestämde sig artisterna Tess Merkel och Malena Laszlo tillsammans med systrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen för att ge sig ut på ett luciatåg där de bland annat besökte Kristin Kaspersens 98-åriga granne Kerstin och artistmamman Ann-Sofie Bergman som var med om att starta showkrogen Golden Hits i Stockholm där Tess Merkel showade i 15 år.

– Det känns fantastiskt. Det värmer en gammal chef, då måste man gjort något rätt. Det kom flera tårar här upp på balkongen, säger Ann-Sofie Bergman som idag lider av kol och inte går utanför dörren.

Klockan 17 under söndagen kom kvartetten gåendes på Nybrogatan på Östermalm för att sjunga. De var bland annat utklädda till Lucia och tomte och de framförde sånger som ”Sankta Lucia”, ”Jag såg mamma kyssa tomten” och ”Nu tändas tusen juleljus”.

Malin Berghagen, Kristin Kaspersen, Malena Laszlo och Tess Merkel lussar för vänner och grannar på avstånd i centrala Stockholm.
Foto: SHIMODA MEDIA
Malin Berghagen, Kristin Kaspersen, Malena Laszlo och Tess Merkel lussar för vänner och grannar på avstånd i centrala Stockholm.

Aftonbladet fick en pratstund med de skönsjungande damerna efteråt. Kristin Kaspersen berättar att idéen är sprungen ur en tradition hon och Malin Berghagen hade som barn med mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Vi brukade göra det här med mamma varje lucia. Hon väckte oss fem på morgonen och så åkte vi runt till ensamma och äldre. Det har betytt mycket för oss, därför känns det härligt att vi kunde göra det här tillsammans. Vi kan i alla fall sprida lite ljus till äldre och ensamma människor.

Efter besöket utanför Ann-Sofie Bergman tågade kvartetten vidare till TV4-profilen Steffo Törnquist och hustrun Caroline Törnquist som bor ett stenkast därifrån.

Malin Berghagen berättar att det också kommer bli ett turnéstopp hos pappa Lasse Berghagen som sitter i karantän.

– Nu ska vi dra vidare till kvarter Berghagen. Pappa och Eva kommer stå och titta på balkongen. God jul till er alla.

Publicerad:

LÄS VIDARE