Svensk artist åtalas för sexuellt ofredande

Videon visar sexuella ofredandet — nu åtalas artisten 00:33
NÖJE

Artisten anmäldes för att ha greppat tag i en ung kvinnas huvud och tryckt det mot sitt kön.

Nu åtalas artisten, som även ska ha slagit en tjej på rumpan, för sexuellt ofredande i två fall, skriver Göteborgs-Posten.

Det var i samband med en spelning med artistens band på en klubb i Västsverige som händelsen ägde rum. I en video, som fick viral spridning, kunde man se hur artisten, mitt under spelningen, greppade tag om en ung kvinnas huvud för att sedan pressa hennes ansikte mot sitt skrev.

– Vi står långt fram och vid sidan. Närmast staketet. Då kommer artisten fram och dansar nära oss, vilket vi till en början tycker är helt okej. För då står han på scenen och sjunger till oss. Helt plötsligt tar han aggressivt tag i mitt hår och huvud, trycker aggressivt mot sitt skrev och släpper inte. Jag som är fruktansvärt håröm försökte dra bakåt, men det gick inte, sa kvinnan till Nöjesbladet.

Sparkades från bandet

Artisten bad om ursäkt, men kvinnan valde ändå att anmäla händelsen eftersom hon inte var nöjd med mannens förklaring.

Klippet väckte starka reaktioner i sociala medier där artisten fått massiv kritik. Även hans band valde att avsluta samarbetet med honom.

Enligt GP ska artisten i förhör ha sagt att det inte var hans avsikt att föra kvinnans huvud mot sitt kön, och att det inte heller fanns någon sexuell avsikt med handlingen.

GP skriver att han även under samma kväll ska ha slagit en annan kvinna på rumpan och försökt kyssa henne på halsen, samt snärtat till henne med en handduk på rumpan.

Artisten, som nu åtalas för sexuellt ofredande i två fall, nekar till brott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik