Anjas dräkt såld – till ”arga snickaren”

”Kommer att hänga den i mitt träningsrum”

1 av 2 | Foto: MARIA OSTLING
Anders Öfvergård med Anjas dräkt.
NÖJE

När Anja Pärson skulle auktionera ut sin tävlingsdräkt till förmån för utsatta barn gick budgivningen långsamt och hon blev besviken.

Men nu har dräkten sålts – till ”Arga snickaren”.

– Jag kommer att hänga den i mitt träningsrum, säger han till Nöjesbladet.

För att samla in pengar till utsatta barn valde Anja Pärson att auktionera ut sin tävlingsdräkt hon använt under sin sista säsong som alpinåkare. Under förra lördagen låg högsta budet på 2000 kronor. Något som gjorde Anja besviken.

– Det känns ju jättetråkigt. Jag tycker den är värd uppemot 20 000, så jag hoppas att folk smäller på, sa hon då till Nöjesbladet.

Och visst smällde det till. Som en räddare i nöden kom ”Lets dance”-kollegan Anders ”arga snickaren” Öfvergård och köpte dräkten för 14 600 kronor. När han la sitt bud låg budgivningen på strax över 3 000 kronor. Enligt honom visste han inte om att Anja uttryckt besvikelse över budgivningen.

– Jag köpte den för att jag vill bidra till Unicef. Anja har jag ju lärt känna och så la hon ut den och jag kände att nu måste vi få in pengar, säger han till Nöjesbladet.

”Ska hängas upp”

Trots att Öfvergård gärna åker skidor kommer han inte att använda dräkten när han vintersportar.

– Jag kommer att hänga den i mitt träningsrum. Jag är ju möbelsnickare så jag kommer nog göra någon rolig grej för den. Det kanske blir en ram som är lite djupare, som en tavla. Det är ju en kul grej att ha Anjas dräkt, men framför allt måste jag säga att det roligaste är att det kom in pengar för att hjälpa barnen i världen.

Har du provat dräkten?

– Ja, jag fick på mig den. De är väldigt välsydda de där dräkterna och har väldigt mycket stretch.

Är den bekväm?

– Absolut. Att sätta på sig den är inte så skönt men när man väl har den på så är den det, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM