Henrik Schyffert hyllar Facebookgrupp mot näthat

"Allt ert stöd och kärlek gjorde mig helt skakad."

1 av 3
NÖJE

"Allt ert stöd och kärlek gjorde mig helt skakad."
Henrik Schyffert hyllar Facebookgruppen #jagärhär, som tar ställning mot näthat.

Komikern Henrik Schyffert, 48, är inte rädd för att ventilera sina politiska åsikter öppet - något som inte alltid faller alla i smaken.

I ett inlägg på Facebookgruppen #jagärhär skriver han följande:

”Hej, jag har under några års tid fått en hel del spö på nätet när jag har uttalat mig anti-SD/pro-asylsökande eller liknande. Jag har liksom vant mig med att det är ett par hundra profibilder på arga män med vargar/svenska flaggor som håller i stora gäddor som tävlar i att slita mig i stycken så fort jag sagt något och alltid varit lite strykrädd när jag loggat in och hukat för att inte få en smäll.”

Bemöter hat med kärlek

Nu hyllar han Facebookgruppen nätinitiativet vars syfte är att motverka trakasserier på nätet - genom att bemöta hat med kärlek. Facebookgruppen har växt explosionsartat sedan den startade våren 2016 efter initiativ av journalisten Minna Dennert.

”Så att vakna imorse och läsa allt ert stöd och kärlek gjorde mig helt skakad. Jag visste inte ens att den känslan FANNS. Tack för att jag fick uppleva det. Ni gör jätteskillnad här!!”, skriver han vidare i Facebookgruppen och avslutar med tre hjärtsymboler.

Och nu skapar Henrik Schyffert klickstorm med sitt inlägg. Gilla-markeringarna blir allt fler och fler - i skrivande stund har över 14 000 Facebookanvändare gillat. Engagemanget överrumplar Henrik Schyffert, som satte sig ner med sin kaffekopp med ambitionen att trycka ”gilla” på alla inkommande kommentarer. Men efter cirka 600 stycken tvingades han ge upp.

”Men ni fattar att jag gillar va???”, skriver han, euforiskt i versaler, i en uppdatering av inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM