Carola om Måns: ”Blivit man och fått rutin”

Aftonbladet avslöjar: Häggkvist och Zelmerlöw gör stor julturné ihop i svenska arenor

Uppdaterad 2022-05-04 | Publicerad 2022-05-03

Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist gör arenaturnén ”A grand X-mas” tillsammans
Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist gör arenaturnén ”A grand X-mas” tillsammans

Det lär bli allt annat än ett litet julfirande.

När Måns Zelmerlöw och Carola ger konserter ihop blir det i form av en arenaturné – och Carola tänker utmana sin nya partner:

– Jag kommer knuffa ut honom på djupt vatten lite, det är när man går utanför sin comfortzone som det kan bli magi, säger hon och skrattar.

Det kan bli jularnas julkonsert när Carola Häggkvist, 55, och Måns Zelmerlöw, 35, teamar upp för att ge sig ut på en gemensam arenaturné i vinter under namnet ”A grand X-mas”.

Tillsammans med ett 13-mannaband kommer de två stjärnorna att fira julen 2022 tillsammans med publiken i bland annat Globen, Scandinavium och Malmö arena.

– Jag och Carola har varit vänner jättelänge och alltid funderat på att göra nånting tillsammans. Vi har ändå rätt många gemensamma nämnare, vi älskar att underhålla och stå inför en stor publik. Det här är verkligen en drömturné, att få åka med så stort band och sätta ihop det med en av mina barndomsidoler, det är hur kul som helst, säger Måns Zelmerlöw.

Carola om Måns: ”Blivit man och fått rutin”

Idén kom från honom och Carola var inte sen att hoppa på.

– Det kändes klockrent. Han har ju vuxit till sig nu, säger Carola och skrattar.

Första gången de jobbade tillsammans var för 15 år sedan, på Victoria-dagen 2007 efter Måns succédebut i Melodifestivalen med ”Cara Mia”.

– Då var han ju ung, nu har han blivit man och fått mer erfarenhet och rutin, säger Carola och fortsätter skratta.

”Jag kommer utmana Måns, knuffa ut honom på djupt vatten lite, det är när man går utanför sin comfort zone som det kan bli magi”. Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw ger sig ut på stor arenaturné tillsammans.
”Jag kommer utmana Måns, knuffa ut honom på djupt vatten lite, det är när man går utanför sin comfort zone som det kan bli magi”. Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw ger sig ut på stor arenaturné tillsammans.

De senaste jularna har hon arrangerat egna julkonserter i den stora slottsladan vid Steninge utanför Stockholm, men med vinterns arenaturné pausar hon sina egna spelningar.

– Steninge är en fantastisk lada, men det har krävt enormt mycket arbete med de konserterna. Jag kände i julas att det krävs ganska mycket så nu blir det roligt att vara ett helt team som bygger upp en stor konsertföreställning i stället. Så får vi se om det blir nya konserter i ladan nästa jul.

Så kompromissar de

Ni är ju två av Sveriges största artister, kända för att ställa skyhöga krav på er själva. Hur ska ni göra för att kompromissa?

– Det känns lätt. Vi är båda artister som ger mycket på scenen och därför kommer vi ha rätt lika syn på vad detta ska vara. Det är skönt att kunna sitta i kreativa möten redan under sommaren, jag är helt övertygad om att det blir en fantastisk show, säger Måns Zelmerlöw.

– Vi kommer nog pröva oss fram lite. Om man är tveksam över nåns idé får man pröva det, ge det lite tid och gnugga sig lite mot varandra. Det viktiga är ju att resultatet blir bra, man måste vara flexibel, för då blir det inte en kompromiss, då blir det bara det bästa, säger Carola.

”Räcker inte att vara skön”

Men hon är också inställd på att pusha sin nya kollega till sitt yttersta.

– Ja, jag kommer utmana Måns, knuffa ut honom på djupt vatten lite, det är när man går utanför sin comfort zone som det kan bli magi, säger hon och skrattar.

– Det räcker inte med att komma till repen och vara skön och känna att man kan sina grejer. Den nivån ska vi börja på och sen flyger vi. Det är då det blöder. Det är en inställning som jag tycker är spännande, så jag vill utmana honom att våga lite till. Då menar jag inte att vara skojig och säga nåt under bältet-skämt, utan att ta ut svängarna. Det gäller mig också, vi kommer utmana varandra och få det att spraka och brinna.

Och med två av Sveriges mest folkkära artister och dessutom Eurovision song contest-vinnare tillsammans så kan publiken räkna med att det bjuds på mer än bara klassisk julmusik.

– Det kommer nog dyka upp både en ”Säg mig” och en ”Cara mia” om man vill det. Det kommer att bli både julmusik och annat, en helkväll med nedslag i båda våra karriärer, säger Måns Zelmerlöw.

LÄS VIDARE