The Rolling Stones-trummisen Charlie Watts är död

Legendariske musikern blev 80 år gammal

The Rolling Stones trummis Charlie Watts är död.

Ikonen blev 80 år gammal.

Hans presstalesperson bekräftar dödsfallet, uppger AFP.

På The Rolling Stones sociala medier står det i ett pressmeddelande att han dog omgiven av sin familj på ett sjukhus i London tidigare under tisdagen.

”Charlie var en älskad man, pappa och morfar och också medlem i The Rolling Stones som en av de bästa trummisarna av sin generation.”

I uttalandet står också att man ber att familj, bandmedlemmar och nära vänner ska få lämnas sörjandes i fred under den svåra tiden.

The Rolling Stones hemsida har bytts ut mot en stor bild på Charlie Watts mot svart bakgrund.

Dödsorsaken är i skrivande stund okänd.

Charlie Watts föddes i London den 2 juni 1941. Trummisen har varit medlem i The Rolling Stones sedan 1963, i nästan 60 år. Utöver Charlie Watts består The Rolling Stones av Mick Jagger, 78, Keith Richards, 77, och Ronnie Wood, 74.

Hoppade av turné av hälsoskäl

Charlie Watts hoppade tidigare i augusti av The Rolling Stones kommande USA-turné av hälsoskäl.

I ett uttalande från bandet sa de då att Charlie Watts har genomgått en lyckad medicinsk behandling, men att han behövde vila och återhämtning, och även bandets sångare Mick Jagger skrev då på Instagram:

”Vi ser verkligen fram emot att välkomna Charlie tillbaka så fort han helt har återhämtat sig.”

Har tidigare haft cancer

2004, för 17 år sedan, drabbades han av strupcancer och tvingades genomgå strålbehandling. Senare samma år kom beskedet att han svarat bra på behandlingen, förväntades bli helt återställd och kunde återvända till bandet.

Gift med sin fru i 57 år

Charlie Watts var gift fram till sin död med Shirley Ann Shepard, 82. De gifte sig 1964 och fick dottern Seraphina 1968, och senare även ett barnbarn.

Bandmedlemmarna i sorg

Under tisdagsnatten publicerade Mick Jagger en bild på sina sociala medier på en skrattade Charlie Watts vid trummorna, utan att skriva en text till.

Även Keith Richards har publicerat en bild på Instagram utan en tillhörande text. Bilden föreställer en scen och en uppställning av instrument, tillsammans med en skylt där man kan läsa ordet ”closed”, stängt.

Charlie Watts i Stockholm 2017.
Charlie Watts i Stockholm 2017.
The Rolling Stones, från vänster Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger och Ron Wood.
The Rolling Stones, från vänster Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger och Ron Wood.
Publisert:

LÄS VIDARE