Veckans filmer och serier – Ny strid bland drakarna

”House of the dragon” tillbaka efter 1,5 år

Mikael Forsell/TT

Uppdaterad 2024-06-17 | Publicerad 2024-06-12

Efter ett och ett halv år är ”House of the dragon” tillbaka och på bio blir en direktsänd tv-show rena skräckfesten.

Här är veckans filmer och serier.

TV/STRÖMMAT

”House of the dragon” (17/6, Max).

”Game of thrones” systerserie utspelas 100 år före sin föregångare. Ännu fler drakar än tidigare utlovas i den andra säsongen som nu inleds. Efter kung Viserys död i slutet av den första säsongen står kampen om herraväldet mellan ”De svarta”, som står bakom Rhaenyra (Emma D'Arcy) och de ”De gröna” som stöttar hennes halvbror Aegon (Tom Glynn-Carney). En våldsamt uppgörelse ser ut att vara oundvikligt.

Matt Smith och Emma D'Arcy som är tillbaka med den andra säsongen av "House of the dragon". Pressbild.

Podden Tronspelet är tillbaka! Lyssna på uppsnacket inför säsong 2 här


Richard Armitage och Jing Lusi i "Konspirationen" på SVT. Pressbild.

”Konspirationen” (19/6, SVT).

Brittisk thrillerserie som till största delen utspelas på ett flygplan. Den brittiske läkaren Matthew (Richard Armitage) utlämnas till Kina där han misstänks för mord. Ombord på planet till Peking råkar en annan passagerare få den måltid som var tänkt för läkaren – och dör. Så vem försöker mörda honom och varför? Och ska han lyckas övertyga polisen Hana Li (Jing Lusi) som övervakar honom på resan att han är oskyldig?

”We were the lucky ones” (19/6, Disney+).

Joey King och Logan Lerman spelar huvudrollerna i den här dramaserien om en judisk familj som sprids för vinden när nazisterna invaderar Polen. Några hamnar i koncentrationsläger, andra tar chansen och försöker fly. Men drömmen finns om att återse varandra efter kriget.

Djävulska saker inträffar i Jack Delroys pratshow i "Late night with the devil.". Pressbild.

FILM (premiär: 14/6).

”Late night with the devil”.

Skräckfilm med ett ovanligt tema. Året är 1977 och Johnny Carson dominerar i tv-världen. För att locka tittare till sin show för att komma ikapp ikonen tar programledaren Jack Delroy (David Dastmalchian) till ett udda knep – en direktsändning på alla helgons natt med det ockulta som tema. Men det hela går snabbt överstyr när olika former av mörka krafter gör sig påminda och förkroppsligas i några av programmets gäster.

”Federer: Twelve final days” (20/6, Prime Video).

Asif Kapadia har tidigare gjort berömda dokumentärer om Amy Winehouse, Ayrton Senna och Diego Maradona. Här följer han tennisstjärnan Roger Federers sista dagar som spelare i samband med Laver Cup 2022, omgiven av rivalerna Novak Djokovic, Rafael Nadal och Andy Murray. Det blir en känslosam tid med en spelare som inte riktigt vill släppa taget och sörjer att karriären är över.

ANNONS