Lia Boysen om nya kärleken – och skilsmässan från Anders Ekborg

Berättar om Thorsten Flinck – och relationen till Ekborg: ”Har inte jättemycket kontakt”

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8

Hon spelade in ”Stjärnorna på slottet” på samma slott där hon gifte sig med Anders Ekborg.

Nu berättar Lia Boysen om känslorna kring skilsmässan – och sin nya kärlek.

– Det finns någon jag tycker väldigt mycket om, säger hon till Nöjesbladet.

Vid inspelningen av stjärnorna på slottet återvände Lia Boysen, 50, till Ericsbergs slott öster om Katrineholm. Där tillbringade hon en stor del av sin uppväxt, 1997 gifte hon sig även med Anders Ekborg, 56, på ängarna bredvid, programkollegan Gunnel Fred, 61, var en av gästerna.

Paret skilde sig 2012, efter 21 år tillsammans totalt och 16 års äktenskap.

– Det ska hela tiden vara så sorgligt att något som varat länge tar slut, att man ser det som ett misslyckande. Jag tycker att man kan känna att man lyckats med något, att man ändå var tillsammans i 21 år och fått två barn och så. Allt har sin tid, säger Lia Boysen till Nöjesbladet.

”Har inte jättemycket kontakt”

De första åren var kontakten mellan dem frekvent på grund av de båda barnen. Under de senaste åren har den blivit mer sporadisk, säger hon.

– Vi har inte jättemycket kontakt, vi äter inte middag varje lördag så att säga. Barnen är så stora så man behöver ju inte lämna över varannan vecka. Nu är de 18 och 21 så nu är det mer att hålla tal på studentmottagningar ihop och sånt. Tidigare var det mycket mer.

Tiden efter skilsmässan blev hon sjuk i giftstruma över livsstressen, hennes älskade styvpappa dog vid samma tid, och även familjens hund. Hon led av sjukdomen i 1,5 år tills medicinering och fem operationer gjorde henne frisk.

– Det var en kombination av allt, det kom väldigt mycket samtidigt där, då blev det tufft, säger hon.

Flinck: ”Jag var otrogen mot Lia”

I programmet berättar hon också om sin relation med Thorsten Flinck, 55, i slutet av 80-talet.

– Många av statisttjejerna hängde runt honom men jag tyckte att han var självupptagen. Då blev jag väl jätteintressant som det tyvärr är i vår värld. Sakta blev det en kärleksrelation, vi var ihop ett tag, säger hon i programmet.

Flinck skriver i sin bok ”Kom och skratta åt Lilleputt” hur de levde ihop i en 20 kvadratmeter stor konstnärsateljé, hennes morfars, på Djurgården i Stockholm.

”Vi gillar varandra, men eftersom vi är vädurar båda två håller det inte i längden. Den sista tiden av vår relation var jag otrogen och sådan skit” skriver han i sin bok.

Har ny kärlek: ”Kvinna eller man, vem vet?”

Hon skrattar till över biten med ”vädur”.

– Haha, skrev han det? Det var roligt. Det där är så längesen, det känns way back. Vi umgås inte, vi är inte vänner men absolut inte ovänner. Jag har mycket kontakt med Annika Jankell (hans exfru, reds anm) och hans döttrar Happy och Flisan, det är jag jätteglad för.

Nu finns kärleken i ny form i Lia Boysens liv. För Nöjesbladet berättar hon att hon träffar någon sedan en tid tillbaka, men att hon vill hålla det privat ännu.

Är det sedan lång tid tillbaka eller mer färskt?

– Nej inte åratal tillbaka, ganska färskt. Vad är ”färskt”?

Men man kan man säga att det finns… en… kanske en man?

– Det kan ju vara en kvinna, vem vet. Det finns någon jag tycker väldigt mycket om, säger hon och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE