Streep dissade MMA – bjuds in till fightgala

Höll tal – sa att MMA inte var en konst

1 av 5

avLouise Åström

NÖJE

Meryl Streep tycker varken att amerikansk fotboll eller MMA är konster.
Efter att ha dissat sporterna i sitt tal på Golden Globe-galan är hon nu inbjuden till en MMA-gala.
– Snälla, var min gäst på LA Forum den 21 januari så ska du få se att MMA är en artistisk sport med fighters från hela världen som tävlar på en nivå i världsklass, skriver Scott Coker, MMA-utövare och promoter i ett öppet brev på Twitter.

Maryl Streep, 67, har skapat reaktioner med sitt tal hon höll under Golden Globe-galan. Dels kritiserade hon Donald Trump. Hon gav även en känga till MMA-sporten.

– Hollywood kryllar av outsiders och personer med utländsk bakgrund. Om du sparkar ut allihopa så kommer du inte ha någonting kvar att titta på förutom amerikansk fotboll och MMA, vilket inte är konst, sa hon i sitt tal.

Bjuds in till MMA-gala

Som en motreaktion har nu Scott Coker, ordförande i ”Bellator MMA”, skrivit ett öppet brev till Streep på Twitter. I brevet bjuder han in henne till en MMA-gala i Los Angeles.

”Jag är ett stort fan av ditt arbete, men jag är också en utövare av MMA som råkar promota MMA i hela världen”, skriver han i sitt brev och fortsätter:

”Snälla, var min gäst på LA Forum den 21 januari så ska du få se att MMA är en artistisk sport med fighters från hela världen som tävlar på en nivå i världsklass”.

Hans öppna brev har gillats av tusentals personer. Om Streep kommer att titta på kampsport är ännu oklart.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA