Avslöjar: Han blir programledare för Melodifestivalen – igen

avFrida Söderlund, Helena Trus, Torbjörn Ek

Nöjesbladet avslöjar: David Lindgren återvänder till tävlingen – kaos på redaktionen efter att favoritkandidaten stoppats

1 av 2 | Foto: CHRISTIAN JOHANSSON
David Lindgren.

David Lindgren blir programledare för Melodifestivalen 2018.

Men favoritkandidaten vid hans sida har stoppats av SVT:s ledning.

– Det blev nej på det namnet. Beslutet kommer uppifrån, säger en uppgiftslämnare.

SVT har lagt munkavle på samtliga inblandade och gör allt för att hålla namnen hemliga inför en kommande presskonferens, som ännu inte fått något datum.

Men Nöjesbladet kan ändå redan nu avslöja en av programledarna för Melodifestivalen 2018.

Hyllades för ”pappatuttarna”

David Lindgren, 35, hyllades av tv-tittarna när han som Melodifestivalens programledare 2017 ogenerat skakade på sina ”pappatuttar” och sjöng schlagermedleyn.

SVT är så nöjda med David Lindgrens insats under årets festival att han får förnyat förtroende även nästa år.

– Han fick frågan i somras och han vill göra det, säger en av Nöjesbladets källor.

Flera källor bekräftar att David Lindgren har utsetts som navet som ska leda nästa års tv-tävlingar.

SVT uppges ligga i slutförhandlingar med minst en person till som är tänkt at flankera Lindgren under vårens sändningar.

Redaktionens favorit stoppades

Men samtidigt har Melodifestivalens redaktion råkat ut för ett dråpslag. Den person som stått överst på Christer Björkmans önskelista över programledare att leda tävlingen tillsammans med David Lindgren, har plötsligt stoppats av SVT:s ledning.

Beskedet kom för en dryg vecka sen och skapade kaos i Melodifestivalens redaktion som plötsligt tvingats ändra om i upplägget kring programledare.

Personen, en uppmärksammad komiker och skådespelare, anses inte passa in i den strategi som SVT har för Melodifestivalens profil.

– Det blev nej på det namnet. Beslutet kom uppifrån, säger en uppgiftslämnare.

Sedan Melodifestivalen stöptes om i turnéformat har bara två programledare tidigare fått äran att leda programmet två år i rad. Kristian Luuk, 51, 2007 och 2008 samt Gina Dirawi, 26, 2012 och 2013.

– Vi har kontinuerligt dialoger med flera personer som på något sätt är intressanta för programmet på såväl kort som lång sikt. Vad vi har bestämt för Melodifestivalen 2018 kommer vi att gå ut med när allt är klart, hälsar Melodifestivalens projektledare Anette Hellenius via sms.

ARTIKELN HANDLAR OM