Gordon Ramsay om chocken: Folk ville ha kokain i maten

”Det spårar ur”

Foto: Omar Vega / AP TT NYHETSBYRÅN
Gordon Ramsay.
NÖJE

Gordon Ramsay har själv hamnat i kontakt med kokain i restaurangvärlden.

I sin nya dokumentär om drogen berättar han om förfrågningar han fått från gäster.

– Folk har bett mig att pudra på kokain ovanpå suffléer och som glasyr, säger han i dokumentären, skriver Metro UK.

Tv-kocken Gordon Ramsay gör en dokumentär om kokain. I programmet åker han bland annat till Syd- och Centralamerika där han träffar drogsmugglare och tillverkare.

I dokumentären berättar han också om egna upplevelser av drogen.

– Jag såg kokain tidigt i min karriär. Jag har blivit serverad det. Jag har fått det. Jag har skakat hand med människor och då fått små paket med folie. Folk har bett mig att pudra på kokain ovanpå suffléer och som glasyr. Det är kokain överallt. Det spårar ur, säger han, enligt Metro UK.

”Beslutsam och chockerande”

I en tidigare intervju med Deadline har han berättat att han genom dokumentären vill tvätta bort kokainets glamorösa image och visa baksidorna med drogen.

– Dokumentären är beslutsam och chockerande, men framförallt en ögonöppnare och förhoppningsvis en riktig utbildning för alla de inom vår bransch och utom den. Jag utmanar alla att se den här serien och sen inte tänka på att ta kokain igen, sa han då.

Ramsay har också berättat att han förlorat en av sina kockar som tog en överdos 2003. Efter det har han velat förstå världen kring kokain och varför det är stort inom restaurang- och matvärlden.

Instagramhånen mot Gordon Ramsay 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM