Simpsons skapare gör ny serie för Netflix

skapar medeltida vuxenserie för streamingjätten

1 av 2 | Foto: Tonya Wise / AP TT NYHETSBYR N
NÖJE

Pappan till den gula familjen Simpsons, Matt Groening är nu klar för att skapa en ny Netflixserie. ”Disenchantment” kommer att vara en animerad vuxenserie som nu planeras att gå i minst 20 avsnitt.

I serien kommer tittarna få följa med prinsessan Bean tillsammans med hennes kompanjoner Alven Elfo och hennes personliga demon Luci när de tar sig an de äventyr och fiender som ställs i deras väg.

– ”Disenchantment” handlar i slutändan om livet och döden, kärlek och sex och hur man fortsätter att kunna skratta i en värld fylld av olycka och idioter, vad än gamlingar, trollkarlar eller andra surputtar säger, säger Matt Groening i ett uttalande.

Flera erfarna röster

I serien kommer bland annat Abbi Jacobson göra en av rösterna, hon har tidigare gjort röster i en av Netflix andra animerade serier ”Bojack Horseman”. Även Nat Foxin är med, som tidigare arbetat med den populära animerade serien ”Family Guy”.

Matt Groening är mest känd för att ha skapat de båda serierna ”The Simpsons” och ”Futurama”, hans nya serie är planerad att starta med tio avsnitt som kommer under 2018 på Netflix.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

Netflix